Kan miste åtte millioner i inntekt

Halden er den eneste kommunen i Østfold som må redusere eiendomsskatten hvis den nye regjeringen får gjennom sitt forslag om lavere satser. Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre sier at ingen kommuner får ta mer enn fem promille av boligens verdi i eiendomsskatt. Halden har i dag en sats på 5,75 promille og kan tape opp til åtte millioner kroner i året på de nye reglene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lavere overskudd for Borregaard

    Borregaard gikk med 145 millioner kroner i overskudd på driften tredje kvartal i år. Det er 52 millioner mindre enn i samme periode i fjor.
    Selskapet forklarer det med høyere utgifter i ligninvirksomheten og kostnader knytta til oppstart i Florida Høyere tømmerpriser og økte kostnader for natronlut har også ført til at resultate til Borregaard har gått ned. Omsetningen i tredje kvartal var 1150 millioner mot 1089 millioner i samme kvartal i fjor.

  • Gjellestadskipet bør bli i Halden

    Det nyoppdagede Gjellestadskipet" bør få sin utstillingsplass i hjembyen.
    Det mener ordfører i Halden, Thor Edquist. I går fortalte NRK at det nye Vikingtidsmuseumet som er planlagt bygd på Bygdøy i Oslo er tegnet for lite og at det ikke blir plass til "Gjellestadskipet" dersom det blir gravd frem