NRK Meny
Normal

Kan få unnskyldning, men ikke erstatning

Tidligere sparket utbygger av Halden ishall er tilbudt unnskyldning, men får ikke erstatning.

Thor-Ivar Engebretsen

SKUFFET OVER POLITIKERNE. - Flere politikere gikk høyt på banen i Ishall-saken før valget i 2011, men har sviktet, sier Thor Ivar Engebretsen.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Selvfølgelig er jeg veldig skuffet over at jeg ikke får erstatning. Etter min oppfatning var det uttalelser fra politikere og administrasjon i Halden kommune som førte til at jeg ble bedt om å si opp i ISS, sier Thor Ivar Engebretsen, tidligere leder for utbyggingen av Halden ishall.

Han har hatt flere hundre tusen kroner i advokatutgifter knyttet til saken.

Les også:

Opposisjonspolitikere i Halden

KREVDE ÅPEN HØRING. Før valget i 2011 krevde daværende opposisjonen en åpen høring av ishall-saken. F.v. Geir Helge Sandsmark (Venstre), Jon Brevig(Sp), Thor Edquist(H), Per Egil Evensen(Frp) og Vibeke Julsrud (De Grønne). V, Sp og Høyre har sammen med Krf og støtte fra DG hatt flertall etter 2011.

Foto: TV

Konkurs og gransking

Ishallen ble stengt, da kommunen i 2009 mente hallen etter ombygging var for farlig å trene og spille i. Comet gikk deretter konkurs.

Før valget i 2011 krevde Høyre, Frp, Venstre, De Grønne, Senterpartiet og Pensjonistpartiet «åpen høring» i Ishall-saken. Høyres Roar Lund mente ishall-utbyggingen var «politisk torpedert».

En gransking ble gjennomført, men stoppet opp, da et politisk flertall ikke ønsket å fortsette granskingen.

Les også:

- Tilbys samtale

Jan-Erik Erichsen

EN BEDRØVELIG SITUASJON. - Granskningssvaret fikk vi ikke, som følge av at saken ble avvist av flertallet i kommunestyret, sier Jan Erik Erichsen(H).

Foto: Privat

Høyre er det største av de fire partiene i posisjon etter valget i 2011.

Engebretsen sier at han i samtaler med Høyres gruppeleder Jan Erik Erichsen har fått beskjed om at han kan få en unnskyldning i sakens anledning.

- Jeg har spurt meg selv hvorfor man tilbyr en unnskyldning og dermed innrømmer skyld, men ingen erstatning, sier Engebretsen.

- Fra Halden kommune vet jeg at Engebretsen har fått vite at kommunen, etter nøye granskning, ikke ser noe grunnlag for kompensasjon. Dette ikke minst med henvisning til at kommunestyret har avvist videre revisorgranskning av saken, sier Erichsen.

Han sier en videre granskning kunne ha konkludert med at Halden kommune i byggeprosessen har stilt seg i en situasjon som rettferdiggjør erstatning til Engebretsen.

- Slik jeg oppfatter det har Engebretsen havnet i en personlig bedrøvelig situasjon og en avsluttende samtale med Haldens ordfører hadde kanskje vært på sin plass. Dette uten at det finnes grunnlag for økonomisk kompensasjon, sier Erichsen.

Engebretsen har ikke bestemt seg for hva han vil gjøre i forhold til svarene han har fått fra kommunalt hold.

- Jeg må vurdere hva jeg eventuelt skal gjøre videre i forhold til Halden kommune, og har ikke noe klart svar på dette nå, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.