Kan få fengselsprest

En fengselsprest i full stilling kan bli en realitet neste år.

Illustrasjonsfoto celle
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

I statsbudsjettet er det foreslått 600.000 kroner på landsbasis til fengselsprest-stillingen.

- Økt behov

– I forbindelse med statsbudsjettet har vi signalisert økt behov innen fengselsprest-tjenesten i Borg Bispedømme, sier stiftsleder Per Johan Bjerke i Borg Bispedømme til Smaalenes Avis.

Bjerke poengterer at pengene som er foreslått i statsbudsjettet, og som tilsvarer utgifter til ett årsverk, er fra 1. juli 2007.

Også Bjørgvin Bispedømme har bedt om penger til et slikt årsverk. På årsbasis kan det dermed bli 1,2 millioner kroner , som igjen utgjør to årsverk. Slik kan begge bispedømmene få tildelt en fengselsprest, skriver avisen.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lavere overskudd for Borregaard

    Borregaard gikk med 145 millioner kroner i overskudd på driften tredje kvartal i år. Det er 52 millioner mindre enn i samme periode i fjor.
    Selskapet forklarer det med høyere utgifter i ligninvirksomheten og kostnader knytta til oppstart i Florida Høyere tømmerpriser og økte kostnader for natronlut har også ført til at resultate til Borregaard har gått ned. Omsetningen i tredje kvartal var 1150 millioner mot 1089 millioner i samme kvartal i fjor.

  • Gjellestadskipet bør bli i Halden

    Det nyoppdagede Gjellestadskipet" bør få sin utstillingsplass i hjembyen.
    Det mener ordfører i Halden, Thor Edquist. I går fortalte NRK at det nye Vikingtidsmuseumet som er planlagt bygd på Bygdøy i Oslo er tegnet for lite og at det ikke blir plass til "Gjellestadskipet" dersom det blir gravd frem