NRK Meny
Normal

Kan bli utvist på livstid fra Sverige

Oslo-mann tatt med rekordparti khat ved grensen.

Khat

STORBESLAG AV KHAT. Oslo-mann tatt i Sverige for forsøk på å smugle 340 kg khat fra Sverige til Norge. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Tollvesenet

En 41 år gammel mann fra Oslo er tiltalt i tingretten i Värmland i Sverige for forsøk på å smugle 340 kg khat fra Sverige til Norge.

Dette er ett av de største beslagene av det narkotiske stoffet som tollvesenet i området har gjort, skriver Värmlands Folkblad.

Mannen ble stanset, da han i mai i år kjørte i feil retning på E 18 utenfor Töcksfors i Sverige.

I tillegg til smugling og brudd på narkotikaloven tiltales han for grov uaktsomhet i trafikken, og han risikerer å bli utvist fra Sverige på livstid.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåsskamp på Skjærhalden

    Tre mindreårige gutter var involvert i en slåsskamp på Skjærhalden kl 1 i natt. I følge operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas, ble ingen skadet og guttene ble fraktet hjem til foresatte. Han vet ikke om slåsskjempene var påvirket av alkohol eller narkotika, men det opprettes sak.

  • Ny leder i Hvaler Høyre

    Marita Wennevold Hollen har rykket opp som leder av Hvaler Høyre etter at forgjengeren meldte seg ut, i følge Fredrikstad Blad. Hollen sier at dette er en midlertidig ordning som følge av at hun var nestleder. Hvaler Høyre skal ha ekstraordinært årsmøte 29. juni.