NRK Meny
Normal

Kan bli utvist på livstid fra Sverige

Oslo-mann tatt med rekordparti khat ved grensen.

Khat

STORBESLAG AV KHAT. Oslo-mann tatt i Sverige for forsøk på å smugle 340 kg khat fra Sverige til Norge. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Tollvesenet

En 41 år gammel mann fra Oslo er tiltalt i tingretten i Värmland i Sverige for forsøk på å smugle 340 kg khat fra Sverige til Norge.

Dette er ett av de største beslagene av det narkotiske stoffet som tollvesenet i området har gjort, skriver Värmlands Folkblad.

Mannen ble stanset, da han i mai i år kjørte i feil retning på E 18 utenfor Töcksfors i Sverige.

I tillegg til smugling og brudd på narkotikaloven tiltales han for grov uaktsomhet i trafikken, og han risikerer å bli utvist fra Sverige på livstid.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NAV-brukere må vente i gågata

    NAV-kontoret i Sarpsborg får kritikk av brukerne for at de må stå ute i gågata og vente på å bli sluppet inn av sin saksbehandler, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Mange føler at de nærmest blir satt i en gapestokk når de står utenfor NAV-kontoret og venter. NAV-lederen sier det vil bli endringer, men først fra nyttår.

  • Hentet penger i Norge

    En polakk ble stanset på vei ut av Norge på Svinesund tidligere denne uka, og da fant tollerne 90.000 norske kroner i bilen. Mannen ville ikke gi noen forklaring på hvor pengene kom fra, så de ble beslaglagt. Mannen ble også kontrollert da ha kom til Norge tidligere samme dag. Da fant tollerne ikke noe av interesse.