NRK Meny
Normal

Har stående invitasjon om WRC-comeback

– Jeg har fått tilbud fra en bilfabrikk. Et par VM-runder i rally kan skje, sier Petter Solberg.

Petter Solberg

HAR TILBUD: Petter Solberg har ikke kjørt om VM-poeng i rally siden høsten 2012, men kan gjøre noen gjesteopptredener i år.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Verdensmesteren fra 2003 ga seg offisielt med rally etter 2012-sesongen, men før jul begynte spekulasjonene å surre om en mulig tilbakekomst til World Rally Championships (WRC). Solberg selv er ikke avvisende.

– Kanskje et par VM-runder, det kan skje. Jeg har fått telefon og tilbud om å finne på noe senere i år, og det er jeg positiv til så lenge det ikke ødelegger for rallycross-satsingen.

– Jeg jobber ikke med det personlig, men det er en bilfabrikk som har ringt meg og sagt at de kanskje har lyst til å bruke meg i et par løp, sier han til NRK.

– Jeg er jo dritdårlig til å ta med Pernilla ut på middager og sånn, men å ta henne med i rallybilen har jeg ingen problemer med.

Petter Solberg

Petter Solberg feirer nok en seier i rallycross-VM

HISTORISK: I 2014 ble Solberg verdensmester i rallycross, og ble den første motorsportutøveren med VM-tittel i to ulike grener.

Foto: Petter Solberg World RX Team

Jobber med sponsorer

40-åringen fra Spydeberg i Østfold vant i fjor tidenes første verdensmesterskap i rallycross, og er dermed den eneste med VM-tittel i to ulike motorsportgrener. Og det er altså rallycross som vil bli førsteprioritet også i 2015.

– Fremtiden for rallycross ser veldig bra ut som sport og TV-messig, og det er et veldig bra mesterskap. Jeg satser alt jeg kan der, både nå og i fremtiden, sier Solberg.

Målet er å forsvare VM-seieren fra i fjor, men fortsatt mangler noen sponsorkroner før han kan ta fatt på den oppgaven.

– Alt er ikke klart enda, det jobbes med saken. Ting tar tid med avgjørelser når det kommer til firmaer. Det må være riktig vinkling, at det blir forankret skikkelig gjennom konsernet og at de får brukt det på riktig måte. Jeg håper å ha det klart innen en måneds tid.

Familie-rally

Petter Solberg

KONA: Pernilla Solberg (t.v.) skal være kartleser for ektemannen under Rally Sweden Historic i februar.

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

Men først skal Solberg tilbringe kvalitetstid med sønnen Oliver på 13 år. Denne helgen deltar de i rallyet Finnskogsvalsen i Sverige, Petter som sjåfør, og Oliver ved siden av med kartet.

– Far og sønn skal ha det mye gøy, tror jeg. Kartleser som 13-åring, det blir jo spennende å se hvordan det går, sier han lattermildt.

Også kona Pernilla skal være kartleser når Rally Sweden Historic går av stabelen i midten av februar.

– Jeg er jo dritdårlig til å ta med Pernilla ut på middager og sånn, men å ta henne med i rallybilen har jeg ingen problemer med, sier Solberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.