NRK Meny
Normal

Kan Benny bli den tøffeste geita på YouTube?

Har Benny i Gamlebyen det som skal til for å ta opp kampen med andre geiter på YouTube? Det ønsker Jimmy Olsen og de andre i Gamlebyen geiteavlslag å finne ut.

Geiter som lager rare lyder florerer på sosiale medier, noen av dem har blitt vist over tretti millioner ganger på youtube. Vi tok med kamera for å sjekke om alle geiter har potensiale til å bli nettkjendiser.

Gamlebyens førstegeit Benny poserer.

– Veldig spesielle videoer, sier Jimmy Olsen, når han ser et utvalg av geitevideoer på telefonen.

– Det er som å se Benny tidlig om morran, sånn han holder på.

Geiter på Youtube ligger og vaker under katter og hunder i popularitet. De er søte og små, eller store og sinte. De besvimer når de blir redde, eller de passer inn i alle mulige mer eller mindre sære kostymer.

Søker du på ordene «goat video» får du over to millioner treff å velge i. Som for eksempel denne:

Ingen video, ingen stjerne

Om Benny skal få de 30 millioner klikkene på Youtube andre geiter får, må han begynne å levere. Og geiteavlslagets tobente må få smarttelefonene opp av lomma.

– Vi har rett og slett vært for litt for treige til å dokumentere det, sier Jimmy.

Og uansett er Benny allerede en stjerne, syns Jimmy Olsen.

– Han er jo på en måte superstjerna i Gamlebyen. Derfor er han litt overlegen. Han vet hva han er verdt. Men på ett eller annet tidspunkt blir han stjerne på verdensbasis, det er jeg overbevist om. Hehe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.