Kampen endte 1-1 på Sarpsborg Stadion

Sarpsborg og Stabæk beholder sine plasseringer midt på tabellen.

Sarpsborg 08 -Stabæk

Det endte 1-1 i Sarpsborg. Etter en tam første omgang tok spillet seg betydelig opp etter pausen.

Begge lag hadde flere sjanser, blant annet noen skudd som gikk i tverrlegger og stolpen som de burde fått mer ut av. Viljen til lagene var det ikke noe å si på i kveld. Sarpsborg og Stabæk beholder sine plasseringer midt på tabellen.

3743 tilskuere fikk med seg kampen

Kampreferat fra NRK sport:

Kampen endte 1–1.

90+3′ gult kort. Boli går kortet etter å ha taklet bakfra. Det betyr at han må stå over neste kamp.

90+2′ Frispark Nytt frispark i nesten identisk posisjon som sist. Denne gangen slår Trondsen ballen gjennom hele feltet uten av noen får en fot på ballen.

90′ Stabæk bytter. Dahle kommer inn for Brustad.

90′ Det er lagt til tre minutter i Sarpsborg.

90′ Frispark . Stabæk med frispark i innleggsposisjon ute på høyre kant. Trondsen skrur ballen innover mot mål og rett i tverrleggeren! Det er tredje gang Trondsen skyter i tverrleggeren.

89′ gult kort Nordvik går gult kort etter å ha felt Brustad.

88′ Boli skyter. Over!

87′ Stabæk bytter. Granli kommer inn for Jalasto.

85′ Sarpsborg bytter. Breive går ut og inn kommer Øby.

85′ Hjørnespark. Trondsen slår inn foran mål. Det blir veldig farlig. Ballen spretter gjennom feltet uten at noen får avsluttet på mål.

84′ Offside. Stabæk vinner ballen i en gunstig posisjon på midtbanen. Brustad spilles raskt fram. Han kommer fra offside og avblåses for offside.

82′ Hjørnespark Gjestene klarerer.

81′ Trondsen kommer til innlegg fra venstre. Trondsen er på rett sted bak i feltet og header ut.

80′ Etter en tam første omgang har det virkelig tatt seg opp etter hvilen. Begge lag produserer mange sjanser, men presisjonen foran mål har ikke vært på topp foreløpig.

78′ Sortevik skyter i stolpen! Innbytteren prøver å plassere skuddet helt nede i lengste hjørne og lykkes nesten

77′ Hjemmelaget spiller flott angrepsspill. De ruller opp fra høyre kant og ballen sklir fra spiller til spiller inn mot midten. Sarpsborg står i kø for å avslutte, men Stabæk er tett oppe i markeringene og rydder unna.

76′ Stabæk bytter. Gorozia går ut og inn kommer Sortevik.

73′ Sjanse. Stabæk kontrer og Brustad kan skyte fra høyre side! Skuddet går like over tverrleggeren.

73′ For en situasjon! Høy ball inn sentralt på 18 meter mot Tokstad. Sayouba er ute og header ballen ut. Keeperen følger opp og takler ballen videre fram før Sarpsborg klarer å skyte i det åpne målet. Hjemmelaget står og venter på at dommeren skal dømme frispark, men det gjør ikke gjestene som stjeler ballen og kontrer.

71′ Castro prøver seg på et skudd fra langt hold. Sayouba redder uten problemer.

70′ Sarpsborg bytter. Zajic går ut for Castro.

70′ Hjørnespark Tas kort og raskt uten at hjemmelaget får noe ut av den.

67′ Mål 1-1 Tokstad utlikner for Sarpsborg 08! Tokstad spilles bra fram. Han tar med seg ballen utover og skyter forbi Sayouba. Ballen triller inn i mål før Skjønsberg får avverget. Vi er like langt i Sarpsborg.

65′ Hjørnespark . Denne gangen går innlegget over og forbi alle. Det blir utspill fra keeper.

64′ Hjørnespark Trondsen slår inn. Thorarinsson stusser ut til nytt hjørnespark fra motsatt side.

61′ Mål 0-1 Mål til Stabæk! Boli scorer sitt 12 mål for sesongen. Stephens skyter fra 15 meter fra skrå vinkel. Sukke redder skuddet, men han mister ballen og Boli er der på returen og kjemper ballen inn i nettet.

60′ Offside . Brustad vinkes av for offside i det han mottar ballen ute til venstre og slår inn foran mål.

59′ Hjemmelaget trykker på framover og presser Stabæk bakover. Polenz er med fram og får ballen på 25 meter. Han avanserer og velger å skyte fra distanse. Polenz sikter på lengste stolpe, men skuddet går noen meter til side for stolpen. Sayouba hadde god kontroll på den avslutningen.

57′ Sayouba fikk seg en skikkelig trøkk i duellen med Thomassen, men kommer seg etter hvert på beina igjen.

55′ Der får Sarpsborg 08 ballen i mål. Thomassen går hardt inn i duell med keeper Sayouba som prøver å plukke ballen. Sayouba får hendene på ballen, men han glipper ballen som deretter spretter inn i målet. Dommeren dømmer angrep på keeper og annullerer målet.

55′ Offside . Hjemmelaget er på full fart gjennom sentralt i banen. Zajic kommer inn og overtar ballen, men han kommer fra offside.

54′ Hjørnespark Trondsen slår ballen inn og skrur den rett i tverrleggeren og ut. Nære igjen.

53′ Sjanse. Stabæk svarer umiddelbart. Stephens får muligheten.

52′ Sjanse. For en sjanse for Wiig! Thorarinsson trer en flott ball inn i bakrommet til Wiig som er på løp. Spissen tar med seg ballen og skyter fra litt skrå vinkel. Skuddet flyr like over tverrleggeren!

52′ Gjestene fortsetter der de slapp etter pause. Stabæk har mye ball og bruker mange trekk på å bygge opp angrepsspillet sitt.

49′ Stabæk presser. Boli spiller tilbake til Sokolowski som får rom på 18 meter. Han sikter mot krysset og skrur ballen mot lengte hjørne, men skuddet går like utenfor.

46′ Kampen fortsetter.

I pausen . Det står 0-0 i Sarpsborg til pause etter en tam og sjansefattig første omgang. Stabæk har vært nærmest med frisparket til Trondsen som gikk i tverrleggeren. Den sterke vinden har gjort det utfordrende å spille høye baller.

Pause 0-0

45+5′ Sarpsborg 08 bytter. Kerr ut og Sukke kommer inn som keeper.

45+3′ Det er fortsatt stopp i spillet. Kerr må ut på båre.

45′ Det er lagt til ett minutt.

45′ Kerr ligger nede etter å ha falt litt kjært. Det skjedde i det han plukket ned ballen i feltet.

43′ Frispark. Trondsen står klar. Han skrur ballen over muren og rett i tverrleggeren! Veldig nærme for gjestene. Hjemmelaget er på returen og rydder unna.

STAB
42′ Gorozia felles i det han vender bort en mann. Stabæk får frispark i meget god posisjon. 20 meter.

42′ Lagene sliter med å skape farlige situasjoner. Det er mye spill på midtbanen.

SA08
36′ Berthod kommer til skudd fra distanse. Han prøver å skru ballen i lengste, men den går flere meter til side for stolpen.

35′ Hjørnespark . Hjemmelaget bryter innlegget og starter en kontring.

SA08

33′ Hjørnespark . Nytt hjørnespark. Slås høyt over til motsatt side, men ballen er ute i det ballen heades tilbake på tvers av målet. Dommeren dømmer utspill.

32′ Hjørnespark . Ender med utspill fra keeper.

SA08
31′ . Sarpsborg setter fart framover. Berthod kommer løpende nedover høyrekanten. Han får ballen og slår innlegget raskt, men innlegget går håpløst langt bak mål.

27′ Kerr og Jalasto får hjelp av støtteapparatet etter kollisjonen. Begge fortsetter etter en kort pause.

26′ Sjanse .Stor mulighet til Stabæk! Jalasto spilles fram inne i boksen med en gjennombruddspasning. Ballen er litt lang, men Jalasto kaster seg fram og får slått inn foran mål rett før han kolliderer meg keeper Kerr. Målet er åpent og ballen spretter til Boli, men spissen får ikke kontroll og Sarpsborg får blokkert før dommeren til slutt dømmer frispark til hjemmelaget.

19′ Hjørnespark . Kerr kommer ut og plukker ballen like foran Jalasto.

STAB
21′ Sokolowski prøver et skudd fra 16 meter. Kerr redder sikkert og holder ballen.

19′ Sjanse . Kjemperedning av Kerr! Skjønsberg spiller flott inn i bakrommet til Brustad som skyter direkte i steget. Skuddet går mot lengste hjørne fra noe spiss vinkel.

SA08
14′ Thorarinsson ser etter Zajic og chipper inn i midten mot Zajic som har rom sentralt på 20 meter. Høiland kaster seg fram og header mot eget mål til Sayouba som redder ballen får den går ut over dødlinjen.

12′ Hjørnespark . Hjemmelaget får ikke utnyttet den muligheten.

12′ Sjanse . God mulighet for Zajic! Han spilles fram til høyre og avanserer inn i feltet. Zajic prøver et frekt skudd fra skrå vinkel mot lengste hjørne, men Sayouba er våken og slår unna til hjørnespark.

STAB
11′ Stabæk har tatt styringen i åpningen av kampen. Gjestene har hatt mye ball.

9′ Frispark . Frispark til hjemmelaget inne på Stabæk sin halvdel. Ballen løftes inn bak i feltet. Nordvik er høyest, men han får ikke pannen over ballen og heaer over mål.

STAB
7′ Keeper Kerr roter det til! Han spiller ballen rett til Jacobsen som får en mulighet. Jacobsen prøver å løfte over Kerr som står på halvdistanse, men Kerr er høy og plukker ballen. Hjemmelaget slipper med skrekken.

4′ Rolig start på kampen. Stabæk holder ballen i laget.

1′ Stabæk som spiller i gult i dag tar avspark.

Kampen mellom Sarpsborg 08 og Stabæk betegnes som et oppgjør mellom det som har blitt to middelhavsfarere på tabellen. Mange var skeptiske til begge lag sine sjanser til å unngå nedrykk, men de er nå sikret fornyet kontrakt i Eliteserien. Hverken Sarpsborg 08 på syvendeplass eller Stabæk på åttendeplass har mulighet til å blande seg inn i medaljekampen, men det er bare fem poeng opp fra Stabæk, og fire fra Sarpsborg 08, opp til Lillestrøm på femteplass.

Kampen ledes av dommer Ole Gya fra Helleland IL.

For Stabæk mister Craig Henderson og Jørgen Hammer kampen, mens Luc Kassi står over på grunn av karantene.

Hjemmelaget må klare seg uten Steffen Ernemann, Gudmund Kongshavn og Martin Thømt Jensen som er uaktuelle til dagens kamp.

Både hjemmelaget og gjestene er i grei form om dagen. Sarpsborg står med tre seire, ett tap og en uavgjort på de siste fem kampene. Stabæk har på sin side to seire, ett tap og to uavgjort. Da lagene møttes i det motsatte oppgjøret i våres vant Stabæk 3-2.