NRK Meny
Normal

Kamp om hotellrommene

Hoteller i Østfold kan tjene på hotellmangel i Oslo.

Hotellseng
Foto: Illustrasjonsfoto: Ronny Brede Aase / NRK

Ifølge NRK Østlandssendingen måtte flere turister ifjor sendes til hoteller i Fredrikstad fordi det var fullt i  Oslo.

Vil du ha rom så må du bestille i god tid, for nå starter høysesongen advarer driftsjef i Visit Oslo, Katrine Mosfjeld. 

Måtte ut av byen

- Over påske vil hotellene i byen fylles opp over lange perioder. For de som ikke har bestilt på forhånd kan det bli vanskelig å finne en seng, sier Mosfjeld.

Har du ikke bestilt hotellrom god tid i forveien, er det stor sjanse for at du må bo utenfor byen.

Bra for Fredrikstad

Turistsjef Ann-Jorid Pedersen i Opplev Fredrikstad tror nytt hotell i byen, og at Hotell City nå er en del av Rica kjeden, gjør at Fredrikstad står sterkt i hotellmarkedet.

-Det skal man være glad for. Vi har fått bedre hoteller, og en større markedsføring kan ha en effekt. 

I fjor skjedde dette for første gang ikke bare i sommermånedene, men gjennom hele året. Rekordmange turister kom til Oslo og over 3 millioner skulle ha plass på hotellene. 

Risikabelt å bygge ut

Undersøkelser Visit Oslo har gjort viser at det kommer enda flere turister til byen i år. Likevel er lite gjort for å skaffe flere hotellrom. Dersom man bygger ut er det nemlig stor sjanse for at hotellprisen vil stige, mener kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, Hilde Charlotte Solheim:

- Hvis man bygger ut kapasiteten i høykonjunktur kan man senere få problemer når økonomien går dårligere, sier Solheim.

- Vi har bak oss mange år med dårlig belegg og dårlig inntjening. Nå er prisene i ferd med å gå opp, men hotellrommene i Norge er fortsatt mye rimeligere enn folk tror. 

Siden i fjor har Gardermoen fått flere hotellrom og Rica bygger et nytt hotell i sentrum. Likevel advarer Visit Oslo om en tøff kamp om ledige senger:

- Folk reiser mer og planlegger mindre. De forventer at ting skal ordne seg. Men skal du være sikker på å få et rom er du nødt til å bestille i god tid, sier Katrine Mosfjeld i Visit Oslo.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Antonsen skal operere hjernesvulst

  Artisten Marianne Antonsen har fått påvist en hjernesvulst og skal opereres like over nyttår. Ifølge Se og Hør fikk hun sjokkbeskjeden fra legen to dager før hun giftet seg i sommer. – Jeg kjemper nå mitt livs kamp, sier hun til bladet.

 • Bakke kan bli årets trener

  Sarpsborg 08s trener Geir Bakke er en av fem som er nominert til årets trener. De andre er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Lars Bohinen (Sandefjord)
  og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Prisen deles ut 27. november.

  Geir Bakke
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix