NRK Meny
Normal

Kamp om hotellrommene

Hoteller i Østfold kan tjene på hotellmangel i Oslo.

Hotellseng
Foto: Illustrasjonsfoto: Ronny Brede Aase / NRK

Ifølge NRK Østlandssendingen måtte flere turister ifjor sendes til hoteller i Fredrikstad fordi det var fullt i  Oslo.

Vil du ha rom så må du bestille i god tid, for nå starter høysesongen advarer driftsjef i Visit Oslo, Katrine Mosfjeld. 

Måtte ut av byen

- Over påske vil hotellene i byen fylles opp over lange perioder. For de som ikke har bestilt på forhånd kan det bli vanskelig å finne en seng, sier Mosfjeld.

Har du ikke bestilt hotellrom god tid i forveien, er det stor sjanse for at du må bo utenfor byen.

Bra for Fredrikstad

Turistsjef Ann-Jorid Pedersen i Opplev Fredrikstad tror nytt hotell i byen, og at Hotell City nå er en del av Rica kjeden, gjør at Fredrikstad står sterkt i hotellmarkedet.

-Det skal man være glad for. Vi har fått bedre hoteller, og en større markedsføring kan ha en effekt. 

I fjor skjedde dette for første gang ikke bare i sommermånedene, men gjennom hele året. Rekordmange turister kom til Oslo og over 3 millioner skulle ha plass på hotellene. 

Risikabelt å bygge ut

Undersøkelser Visit Oslo har gjort viser at det kommer enda flere turister til byen i år. Likevel er lite gjort for å skaffe flere hotellrom. Dersom man bygger ut er det nemlig stor sjanse for at hotellprisen vil stige, mener kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, Hilde Charlotte Solheim:

- Hvis man bygger ut kapasiteten i høykonjunktur kan man senere få problemer når økonomien går dårligere, sier Solheim.

- Vi har bak oss mange år med dårlig belegg og dårlig inntjening. Nå er prisene i ferd med å gå opp, men hotellrommene i Norge er fortsatt mye rimeligere enn folk tror. 

Siden i fjor har Gardermoen fått flere hotellrom og Rica bygger et nytt hotell i sentrum. Likevel advarer Visit Oslo om en tøff kamp om ledige senger:

- Folk reiser mer og planlegger mindre. De forventer at ting skal ordne seg. Men skal du være sikker på å få et rom er du nødt til å bestille i god tid, sier Katrine Mosfjeld i Visit Oslo.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt (7) reddet fra drukning

    En syv år gammel gutt er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en ulykke på Østfoldbadet i Askim. Gutten kom ifølge Smaalenene under vann, og kom til bevissthet etter å ha fått livredning.

    – Tilsynelatende ser det ut til å ha gått greit med ham. Men når noen har svelget mye klorvann er det rutine at de sendes til sykehuset, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisen.

  • Sparta er ille ute

    Lillehammers Mads Homdrom scorte det avgjørende målet åtte minutter ut i spilleforlengelsen. Dermed tapte Sparta også den andre semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Inntil syv kamper skal spilles for å avgjøre hvem som når finalen.