NRK Meny
Normal

Målløst på Fredrikstad stadion

FFK og Mjøndalen måtte dele på poengene i kveldens kamp i plankebyen.

Fotball

Fredrikstad fotballklubb møter i kveld Mjøndalen på Fredrikstad stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

FFK og Mjøndalen er begge for alvor med i kampen om opprykk fra 1. divisjon og vil fortsatt være det etter 0–0 i plankebyen. FFK har åtte poeng til tetduoen Tromsø og Sandefjord, mens Mjøndalen og Ranheim har en luke på sju poeng opp.

Med seier kunne Fredrikstad klatra helt til tredjeplass på tabellen, men enn så lenge må de nøye seg med femteplass – som gir kvalifiseringsspill til den øverste divisjonen.

Ikke tapt på åtte hjemmekamper

For gjestene fra Mjøndalen var det mye som stemte mot Fredrikstad, men i den siste tredelen av spillet sviktet det. Etter halvspilt første omgang trodde bruntrøyene at de hadde tatt ledelsen ved Sanel Kapidzic, men angrepsspilleren var avvinket for offside. Utover det annullerte målet, ble det med sjansene for Mjøndalen.

Uavgjortkampen gjør at begge lag opprettholder sine gode formkurver. Fredrikstad har ikke tapt på åtte hjemmekamper i 1. divisjon, mens Mjøndalen kun står bokført med ett bortetap denne sesongen.

Etter mandagens kamp klatret Mjøndalen til tredjeplass på tabellen.

Sist lagene møttes på Nedre Eiker klarte heller ingen av lagene å sette ballen i mål, og kampen endte uavgjort.

Drømmekamp

Håkon Wibe Lund

FFK-trener Håkon Wibe-Lund forteller at han gledet seg til å møte Mjøndalen.

Foto: Terje Jensen/fredrikstadfk.no

Flere FFK-spillere er tilbake fra skade og var aktuelle for dagens toppoppgjør mot Mjøndalen.

FFK-trener Håkon Wibe-Lund kunne før kampen melde om at både Christian Berg, Haitam Aleesami og Ludvig Begby igjen nærmer seg kampform.

– Det er riktig så bra. Vi har flere spillere som er tilbake fra skade, og det er alltid bra for da har vi litt å velge i. Det er flere som kjemper om plassene og det er alltid godt for en trener og for laget, sa han før avspark.

Wibe-Lund forteller at han har sett frem til toppkampen.

– Det er utrolig gøy å spille sånne kamper. Det er noe å glede seg til. Det å skape den stemningen er det alle vil og drømmer om. Så det ser vi frem mot, forteller han.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.