NRK Meny
Normal

Kamerat pågrepet etter mistenkelig dødsfall

Politiet har pågrepet en mann i slutten av 30-årene i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet i Rakkestad. Mannen var kamerat med den avdøde 46-åringen.

Mistenkelig dødsfall Rakkestad

46-åringen ble funnet i dette området lørdag kveld.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK
Byline Victoria Ose edit
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Vi har pågrepet en person som foreløpig er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge, sier Atle Hauge, avsnittsleder ved vold- og sedelighetsavsnittet i Østfold til NRK.

Det var Rakkestad Avis som først skrev om saken.

Atle Hauge understreker at de ikke er sikre på hendelsesforløpet, og at siktelsen derfor kan endre seg.

– Det er litt uklart for politiet hva som egentlig har skjedd på stedet. Vi holder på med vitneavhør i dag og regner med at vi vet en god del mer når vi er ferdig med vitneavhørene, sier Hauge.

Var kamerater

Lørdag kveld ble en 46-åring sendt med ambulanse til Ullevål, etter at han ble funnet med alvorlige skader utenfor et hus sentralt i Rakkestad. Mandag kom meldingen om at mannen hadde omkommet.

46-åringen var tidligere på lørdagskvelden sammen med andre i en leilighet i Rakkestad før alle forlot boligen. De andre gikk fra stedet, og 46-åringen ble igjen på utsiden alene. Det neste som skjedde var at politiet fikk nødmeldingen.

Ifølge Hauge var de to mennene kamerater og befant seg i samme leilighet på lørdag kveld.

– De var kamerater, og begge har vært i samme leilighet før denne hendelsen, sier han.

Mannen blir nå avhørt, men politiet har foreløpig ikke planer om å varetektsfengsle den pågrepne mannen.

– Vi tror ikke vi står overfor et drap i vanlig forstand, sier Hauge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • - Uheldig med deltidsstillinger

    Sykepleierforbundet i Østfold mener det er ressurssløseri at kommunene har så mange deltidsstillinger for syklepleiere. - Det betyr at vi må utdanne to sykepleiere for å fylle ett årsverk, noe som er misbruk av samfunnets ressurser, sier leder Karen Brasetvik. I Østfold er det noen små kommuner som kun tilbyr deltid, mens ingen kommuner har mer enn to av tre ansatte i heltidsstillinger.