NRK Meny
Normal

Kameraovervåker småbåtene

Halden kommune har sett seg lei på innbrudd i småbåter på kommunale båtplasser.

Båt

Halden kommune vil kameraovervåke småbåtplasser etter mange tyverier og innbrudd i båter.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune har rundt 450 småbåtplasser i det såkalte Indre havneområde, som omfatter plasser langs elva Tista, Langbrygga, Verven og ved brygga til Sauøya.

Særlig i områdene ved Tista har det vært tyverier og innbrudd i båtene.

- Vi har nå fått godkjenning av Statens Datatilsyn til å kameraovervåke en del av båtplassene, og vi håper dette vil innvirke preventivt på tyverier og innbrudd, sier havnesjef i Halden kommune - John Kvalvik til NRK

LES OGSÅ:
Båttyver tatt på fersk gjerning
Vakthold hindrer ikke båtmotortyver
Etterlyser bil etter båtmotortyveri

Flere kameraer

Båt

Halden Båtforening stiller seg positive til kommunens initiativ om kameraovervåkning av småbåtplassene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Kvalvik forteller at det vil bli satt opp flere kameraer, og at det særlig vil bli fokusert på begge sidene av områdene langs Tista.

- Her har vi en god del båtplasser ovenfor og nedenfor bruene over Tista, og det har vært en del problemer i dette området. Dette er flotte båtplasser, som er isfrie om vinteren, og vi ønsker oss flere båtplasser i Tista. Derfor etablerer vi bedre sikkerhet nå, sier havnesjefen.

- Veldig godt fornøyd

- Vi stiller oss veldig positive til Halden havnevesens utvidelse av sikkerheten. Dette er veldig bra, sier lederen for Halden Båtforening, Atle Slang, til NRK.

Han bekrefter at det har vært en hel del innbrudd og tyverier som har rammet båteierne, og mener at kameraer nær båtplassene vil bedre forholdene.

Prosjekterer nye plasser

Bynære områder langs Tista, Halden

Særlig i områdene ved elva Tista (t.h. i bildet) har det vært tyverier og innbrudd i båtene. På Tyska-området kan det bli 200 nye arbeidsplasser.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det har vært lange ventelister for å få båtplass på de kommunale småbåtplassene i Halden innenfor Indre havneområde.

Halden kommune har bestrebet seg på å holde prisene så lave som mulige, og plassene kommunen tilbyr har det vært stor rift om både av pris- og beliggenhetsmessige årsaker.

- Det er mange fine steder og godt oppgraderte bryggeplasser med elektrisitet og vann, og vi ønsker å utvide kapasiteten, sier Kvalvik.

Han forteller at Halden kommune prosjekterer for 200 småbåtplasser i Tyskebukta, ved utløpet av Tista.

- Det er planlagt nye plasser på Tyska, og planene vil ligge ute til høring og bli politisk behandlet, og så får vi se hva havnevesenet kan utrette i bakkant av de vedtak som fattes, sier John Kvalvik til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.