NRK Meny
Normal

Kalnes satser millioner på hest

Kalnes videregående skole i Sarpsborg satser på utdanning knyttet til hestehold. På skolen skal det bygges en ridehall til fem millioner kroner.

Hest
Foto: Jon Kjøs

- Både elevene og markedet etterspør undervisning knyttet til hest. Da må vi tilpasse oss til det, sier rektor ved Kalnes videregående skole Torstein Maugesten.

Østfold fylkeskommune som eier skolen og Sarpsborg og omegn Rideklubb spleiser på utbyggingen.

Skolen skal benytte hallen i skoletiden, mens rideklubben skal bruke den etter skoletid, i ferier og i helger.

Terapi og turisme

Stadig flere arbeidsplasser knyttes til hest og Martine Byrding fra Hvaler er en av elevene ved Kalnes som kan tenke seg å arbeide med hest i framtiden.

- Jeg kan  tenke meg å fortsette med hest også etter at jeg er ferdig med videregående. Jeg synes det er veldig positivt at skolen gjør denne investeringen, sier hun.

Flere yrker

I tillegg til tradisjonelle oppgaver som ridelærer eller trener, blir det i  framtiden også mer bruk av hest i forbindelse med terapi og turisme, tror rektor Maugesten.

Utgravingen av tomta til ridehallen har begynt. Den nye ridehallen blir på 70 ganger 30 meter. Dette er internasjonale mål og i tillegg skal det bygges servicefunksjoner i tilknytning til hallen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.