Kaller fergeforslag useriøst

Mosseordfører Tage Pettersen klarer ikke å ta på alvor APs forslag om å legge ned fergestrekningen mellom Moss og Horten.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, klarer ikke å ta på alvor forslagene om å legge ned fergeforbindelsen mellom Moss og Horten.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Skal jeg være helt ærlig så putter jeg vel forslaget i samme kategori som utspillet Fremskrittspartiet hadde i Moss Avis i dag, sier ordfører Tage Pettersen.

– Når jeg sier det så er det fordi at jeg tror aldri at staten går med på at det ikke skal være fergesamband mellom Moss og Horten før vi får en alternativ trase.

Ordføreren reagerer på utspillene fra Frp og Arbeiderpartiet, som vi sette hardt mot hardt, og si nei til fortsatt fergetrafikk. Utspillene kommer som en reaksjon på det trafikkaoset fergetrafikken påfører byen.

Imot ny konsesjon

Arbeiderpartipolitiker Erik Roth Nilsen, sa følgende til NRK.no tidligere i dag.

– Det som er proppen - altså en manglende togtunnel, går forferdelig treigt. Dette med ny veiforbindelse er forsinket med ett år. Vi ser ikke at statens behov for en fergeforbindelse oppe i dette skal belaste mossingene mer. Nå er det nok, sier han.

Og varaordfører Erlend Wiborg sa dette til Moss Avis i dag:

– Fra vår side er vi faktisk mot å si ja til en ny konsesjon før vi har fått en forpliktende plan om løsninger på byens trafikkproblemer på bordet.

– Må spille konstruktivt

En ny konsesjon for fergeforbindelsen mellom Horten og Moss skal lyses ut i høst. Arbeiderpartiet foreslår for samferdselsutvalget i Moss at det skal bli slutt på fergetrafikken når nåværende konsesjon utløper 31. desember 2015.

Mosseordføreren mener det blir for dumt å si nei til en fortsatt fergeforbindelse.

– Nå er vi invitert til å kunne påvirke hvilke kriterier som skal ligge til grunn når konsesjonen skal lyses ut. Det er første gang vi har blitt invitert med på en sånn måte, og det må vi bruke for å få inn kriterier som gjør at smerten for mossesamfunnet blir minst mulig.

– Derfor må vi spille på en konstruktiv måte, og ikke på den måten som Ap og Frp gjør i dag, sier Pettersen.

Kaller det et valgkamputspill

Sindre Westerlund Mork

Sindre Westerlund Mork tror at forslagene fra AP og Frp er valgkamputspill.

Foto: Christina Eriksen/NRK

Det er de borgerlige partiene som har flertall i Moss, men Roth Nilsen tror nei til ferge vil bli et folkekrav om samferdselskomiteen vedtar å sende saken til bystyret.
– Det kan godt tenkes at det er et valgkamputspill. De har ikke vist noen resultater i det hele tatt innenfor samferdsel og jernbane, og det kan hende de er desperate etter å få vist ett eller annet ved valget. Men nå tror jeg de har gått litt for langt, sier Sindre Westerlund Mork i Venstre om utspillet.

– Jeg synes de prøver å sette to ting opp mot hverandre, som er umulig å sette opp mot hverandre. Det er ikke mulig å få en løsning på plass innen dagens konsesjon går ut.