Normal

Kald VM-oppladning for Larsen

I går satte Simon Larsen kursen mot Argentina for å delta i VM i fotballgolf. Der blir snø og minusgrader byttet ut med regn og 30 plussgrader.

Simon Larsen
Foto: Espen Torgersen / NRK

Han er en av sju menn som representerer Norge i verdensmesterskapet som starter i Buenos Aires tirsdag. Og mens landet jublet for snø i romjulen, ga det problemer for herrene som helst skulle hatt et sted å trene på.

Simon Larsen, sarpingen som bor i Rakkestad, så gjerne at værgudene ventet litt med å drysse hvitt pudder over østlandet.

– Hevingen, som er min hjemmebane er stengt, men jeg har fått trent i Gamlebyen, Halden og Østmarka. På Østmarka er det vel skispor nå, så da må vi bare ta det en finner, sier han.

LES OGSÅ:

Forberedelsene

Og det han fant før avreise var blant annet en kunstgressbane på Kurland i Sarpsborg. Den var måket, men en kunne likevel ikke se at den var grønn under.

– Hvordan får du forberedt deg til VM nå?

– Det blir å trene mest mulig når det er greie forhold. Sånn som det her, sier han.

– Egentlig er ikke dette greit, men jeg må trene likevel. Vær og vind kan ikke stoppe oss. Vi må trene på de forholda vi har.

Og det er delte meninger på landslaget om det er noen vits i å trene når forholdene er så dårlige som nå, men Larsen sier han velger å gjøre det for å bevare ballfølelsen.

HØR RADIOREPORTASJEN: – Klar for VM

Vinnerskallen

På de siste landslagssamlingene som var før jul, så ble det mye internkonkurranse og gjennomgang av regler.

– Det er en del regler å huske på, sier han.

Jeg utfordrer Larsen til en kort uhøytidelig fotballgolfkamp på den vinterkledde kunstgressbanen. Hullene blir byttet ut med hansker, kamera og et hjul som har løsnet fra ett av målene.

Til tross for at det hverken deles ut edelt metall i kampen, merker jeg at Larsen tar dette dønn seriøst.

– Jeg må alltid vinne. Slik er det. Det skjer noe oppe i hodet mitt, sier han.

– Men kampen er jo ubetydelig?

– Ikke for meg, svarer han.

– Er du en vinnerskalle?

– Jeg er egentlig det. Jeg har dog lært med årene takle litt av hvert, men når en får en ball i beina, så skjer det ett eller annet. Jeg blir 17 år i hodet, ler han.

Store ambisjoner

Rundt 260 spillere deltar i verdensmesterskapet og mange har spilt fotball på et høyt nivå.

– Jeg vet at nivået er høyt der borte. Det er jo de beste fra 27 land. Dette er gutter som spilt fotball og golf før. Men på det norske landslaget har vi to til tre spillere som er gode nok til å havne helt oppe i toppen.

– Og en av dem er deg?

– Ja, det er vel det, smiler han beskjedent.

– Hvordan ser du på det å få representere Norge i et VM?

– Jeg har en spenning i hele kroppen. Det er jo mye nytt og det blir et stort opplegg der nede. Det blir tøft å møte argentinerær, brasslianreær og kineserær, smeller han til på sin sarpedialekt.

– Men du har høye ambisjoner?

– Ja, jeg har det, men en får se hvordan det går. Det svinger veldig i fotballgolf. Franskmenna har dratt ned en uke før, og det er mange av de andre landa som har gjort det samme, avslutter han.

VM starter tirsdag 5. januar og avsluttes 10. januar. Spillerne skal blant annet gjennom innledende runder og kvalifisering før finalen og verdensmesteren skal kåres.

SE VIDEO: - Med argentina som mål

Created by InfoDispatcher

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.

  • Brannfare ved toglinje

    Politiet i Øst har fått melding om et tre som har falt over toglinjen i utkanten av Fredrikstadtunnelen. Treet har også dratt med seg en høyspent. Det er fare for at dette skal ta fyr, melder politiet. Utrykningspersonell er på vei.