NRK Meny
Normal

- Vi støtter de svakeste

Kai Anders Spydevold er listetopp i Østfold for det relativt nye partiet Kristent Samlingsparti.

Logo Kristent samlingsparti

Han forklarer hva partiet hans står for.

– Vi representerer et klart borgerlig alternativ og er et ”ikke-sosialistisk parti”. Partivalget mitt har således gått på å velge et parti som står opp for de svake grupper i samfunnet. Samtidig som jeg ivrer for å ta vare på den tusenårige tradisjon fra den kristne kulturarv. En arv som vi ser har vært i ferd med å forsvinne, sier han.

Hvilke sak er det viktigste for DEG å kjempe for de neste fire årene?

– Det er mange, men en av dem er å få reversert den såkalte ”nye ekteskapsloven”. Det korrekte uttrykket er nemlig den nye ”kjønnsnøytrale ekteskapsloven”. Det er utrolig at en liten minoritet på 1-2 prosent homoseksuelle/lesbiske i en befolkning skal diktere en majoritet på 98 prosent!

– Vei, helse- sosialpolitikk og rusmiddelpolitikk er også viktige saker. Vi vil også gi kristne humanitære organisasjoner den støtten de trenger og fortjener, sier han.

Hva er viktigst for deg i valget av politiske samarbeidspartnere?

– Først og fremst med Frp. Men også Høyre, selv om vi er kritiske til mye Høyre driver med. KrF. som vi oppfatter i dag som et ”sosialsitisk parti”, som har forlatt sin kristne grunnplattform, burde kanskje i utgangspunktet være en mulig samarbeidspartner, men vi er i tvil.

– Når det gjelder Venstre, har de etter hvert blitt så radikale i sin politikk at de på mange måter ligner på sosialistene. Men personlig må jeg si at jeg har litt ”sans for Sponheim.

Hvilket parti vil du samarbeide minst med?

– Svaret er uten tvil SV. Og selvfølgelig de andre ennå lengre mot venstre

Hvordan stiller du deg til utbygging av dobbeltsporet jernbane gjennom Østfold?

–Positivt! Kom igjen, og sett i gang. Dette trenger vi i fylket.

Hva mener du om sammenslåing av kommuner?

– I utgangspunktet er jeg skeptisk. Dog, la i så fall kommunene bestemme selv. Imidlertid har jeg ikke tro på ”de alt for store enhetene”. De små gjennomsiktige samfunn, har mye mer kontroll og også effektivitet, mener jeg selv. Men kanskje ”felles administrasjoner” kan være en samarbeidsmodell?

Bør det åpnes for tvangssammenslåing av kommuner?

– Nei. Dette strider helt mot mine og Kristent Samlingspartis hovedprinsipper. Tvang, og det å tvinge folk er typisk sosialisme, og det tar vi avstand fra. Og ”tvangsprinsippet” er dessuten også hentet fra den sosialistiske modell. Det er ille hvis borgerlige partiene også begynner å ta til seg de sosialistiske idèene, mener vi. Vi har sett en del tilbøyeligheter av dette allerede.

Hvordan ønsker du at Moss Lufthavn Rygge skal utvikle seg i fremtiden?

– Jeg håper at Moss Lufthavn Rygge, kan få en naturlig utvikling, og at det ikke blir latt hindringer i veien for en utvikling som tjener flyplassens interesser, og næringsinteressene i fylket. Slik jeg ser det, ville det bare være en stor fordel og inspirasjon for Østfold fylke, som sådan, om flyplassen kunne få utvikle seg og få bygge ytterligere ut – hvis det viser seg å være behov og interesse for dette. Dessuten kan dette få stor betydning for både næringsliv og den øvrige virksomhet i hele fylket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold