NRK Meny
Normal

Kai-reparasjoner natt til fredag

Reparasjonene av kaia på Torskholmen i Strömstad vil bli gjort natt til fredag for å unngå trafikkaos.

Strömstad-konkurrentene Color Line og Kystlink

Color Lines ferger på strekningen Strömstad-Sandefjord (t.v) har kunnet anløpe som normalt på Torskholmen i Strömstad, mens Kystlinks større båt på strekningen Strömstad-Langesund har måttet kansellere og gå for midlertidige løsninger. Natt til fredag repareres kaia i Strömstad.

Foto: Rainer Prang / NRK

 Onsdag i forrige uke kjørte en av Color Lines ferger i stykker deler av kaia på Torskholmen i Strömstad, der både Kystlink og Color Lines ferger legger til.

Sammenstøtet mellom ferge og kai førte til at flere av bryggens fendere falt av og sank til bunns.

Dermed kunne ikke Kystlinks ferge "Pride of Telemark", som er større enn Color Lines to ferger på strekningen, legge til ved Torskholmen og flere avganger ble avlyst.

 Natt til fredag

Kystlinks ferger er igang igjen på ruten mellom Langesund i Telemark og Strömstad, men det brukes midlertidige fendere på kaia som ikke tåler belastningen over lengre tid, og det er heller ikke tilfredsstillende å måtte ha en slepebåt liggende ved Torskholmen, som skal bistå Kystlinks ferge.

Derfor skal fenderne på plass denne uka. 

Det er en enorm kran som vil bli plassert på en av de travleste innfartsårene til sommerbyen Strömstad, og det har vært fryktet trafikkaos underveis i arbeidet med heisingen av fenderne, i og med at krana må stå på innfart syd, der trafikken er stor til og fra sentrum og til og fra fergene.

Det er nå bestemt at selve kranjobben skal foregå natten mellom torsdag og fredag, for at trafikken skal gå mest mulig smertefritt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for å ha slått russ

    En deltaker på russetreffet på Fredriksten i Halden er mistenkt for å ha slått til to medruss. Personen er kjørt i politiets arrest og anmeldt. En annen sitter også i arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset på landstreffet for russ.

  • Anmeldt for fyllekjøring med båt

    Ved midnatt natt til lørdag fikk politiet melding om en beruset båtfører som reiste ut fra havna i Skjærhalden på Hvaler og litt seinere kom beskjeden om at den trolig hadde kjørt på grunn. Redningsskøyta fikk etter hvert kontroll på båten ikke langt fra havna i Skjærhalden og politiet kontrollerte båtfører, melder politidistrikt Øst på Twitter. Båtfører blir anmeldt for å ha ført båt i påvirket tilstand