NRK Meny
Normal

Kabeltyveri forårsaket togkaos

Usikkert når alt går som normalt igjen.

Tog
Foto: Rainer Prang / NRK

Problemene oppsto ved 07-tiden mandagsmorgen. Først ble det meldt om kabelbrudd, men etter hvert viste det seg at noen rett og slett hadde stjålet en kabel.

- Det som har skjedd er at en signal/telekabel har blitt stjålet i området Loenga i Oslo, sier informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket.

Hvorfor stjeler noen en slik kabel som dette her?

Nei det er vanskelig å si, det eneste jeg kan tenke meg er for å selge kobberet som skrapmetall.

Hvor kjent er dere med slike hendelser?

Ikke forekommet som jeg kjenner til. Men jeg har hørt at det har forekommet i utlandet, forklarer Nordli i Jernbaneverket.

Kan ikke si noe sikkert

Mandag ettermiddag går regionstogene hele veien fra Oslo S til Halden men med en del forsinkelser. Lokaltogene på Østfoldbanen er erstattet med buss.

Vi jobber for fullt med å reparere skadene, men vi kan ikke love noe som helst.

Vi håper at det kan være i orden til i morgen men vi kan ikke si noe sikkert opplyser jernbaneverket.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.