NRK Meny
Normal

Kringkastingssjefen gjestet distriktsprogramrådet

For første gang åpnet distriktsprogramrådet dørene for å diskutere NRK Østfolds arbeid.

Thor Gjermund Eriksen på distriktsprogramråd

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen deltok på distriktsprogramrådet, der NRK Østfolds arbeid blir diskutert.

Distriktsprogramrådet, er et politisk oppnevnt utvalg som skal uttale seg om hovedlinjene i programvirksomheten til distriktskontoret.

Tidligere har rådet bare hatt lukkede møter i Fredrikstad. Mandag var møtet lagt til Mysen videregående skole, der auditoriet var fylt av ikke bare NRKs ledelse, men av videregående elever.

Ordfører i Hobøl, Håvard Wennevold Osflaten ledet møtet, mens kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen holdt det første innlegget.

Flytte ressurser

Rådet, som møtes hvert kvartal, er et bindeledd mellom NRK og publikum. Blant annet ble det diskuter hvordan NRK skal nå den yngre generasjonen.

– Østfold har stabile og lojale lyttere, men de er over 50 år. Vi jobber med hvordan vi kan holde på dem i tillegg til å nå et nytt og yngre publikum, sa distriktssjef i NRK Østfold Grete Ruud.

– Vi må organiserer oss på riktig måte, flytte resurser fra tung tv-produksjon samtidig som vi må få den rette kompetansen, sier hun videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Distrikstprogramråd

Distriktsprogramrådet: Fra venstre Anne-Kari Holm, Øivind Fjeldberg, Erik Unaas og Grete Ruud.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Tror det blir mer samarbeid

Rådet består av lokalpolitikere. Rådets nestleder Erik Unaas var interessert i å høre NRKs synspunkt på samarbeid mellom mediehus, som for eksempel i fotball-VM.

K-sjefen på distriktsprogramråd

Auditoriet på Mysen vgs. var fult under møtet.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Ifølge kringkastingssjefen kan det bli mer av det i fremtiden.

– Vi kan stadig velge mellom mer innhold. VM er et godt eksempel der konkurransen ikke står mellom NRK og TV2, men mellom norske aktører og globale. Både NRK og TV2 har ett mål, og det er å gjøre der gratis fornorsk publikum, sa Thor Gjermund Eriksen.

– Jeg tror det er et tidsspørsmål før Google kjøper globale begivenheter. Hvordan skal man sørge for at nordmenn få tilgang på slike ting gratis? Det er lettere om man samarbeider, så det er jeg sikker på at vi kommer til å se mer av i fremtiden.

I distriktsprogramrådet sitter også senterpartiets Anne-Kari Holm. I dagens møte etterlyste hun mer samarbeid mellom nordiske mediehus, og fikk svar av Eriksen.

– Det er ikke alltid NRKs ansvar å sørge for at man får inn tv fra Sverige og Danmark. Men det er et viktig og interessant kulturspørsmål. Denne regjeringen har sagt de skal øke oppmerksomhet mellom den nordiske kulturen. Vi utveksler i dag 4000 prosjekt og samarbeider masse. Men vi kan publisere mer av innholdet til hverandre. Særlig med tanke på barn og drama, sier kringkastingssjefen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: