NRK Meny
Normal

– Julekortet støter de ansatte i kommunen

Ansatte i Moss kommune mener årets julekort fra ordfører og rådmann maler et glansbilde i en kommune som er preget av usikkerhet.

Hilde Torgersen

Lederen for Fagforbundet i Moss, Hilde Torgersen, har fått flere negative tilbakemeldinger på årets julekort fra rådmannen og ordføreren i kommunen.

Foto: Tomas Berger/Kathrine Brønn/NRK

Det er ordfører Tage Pettersen og rådmann Bente Hedum som har sendt ut julekort til de ansatte i Moss kommune. Men det som var ment som en hyggelig gest har satt en demper på julegleden for flere.

Ansatte innenfor omsorgstjenester mener nemlig at kortet maler et rosenrødt bilde av en kommune preget av kutt.

– Det står om hvor fantastisk det har vært og hvor flott det er i kommunen nå. Dette støter de som vet at de skal gjennom en nedbemanning. Ifølge budsjettet skal hver fjerde person innenfor tjenester for funksjonshemmede vekk, sier leder for Fagforbundet i Moss, Hilde Torgersen.

«Fornøyde ansatte»

Julekort fra Moss kommune

Ordføreren og rådmannen valgte å gå for en litt kortere julehilsen enn i fjor.

Hun har dermed fått langt mer enn gaver å tenke på i juleinnspurten. Torgersen forteller at hun har trøstet flere av kommunens ansatte etter at årets julekort ble sendt ut.

Hilsenen fra Pettersen og Hedum nevner ingenting om de tøffe nedskjæringene som vil ramme helse- og omsorgssektoren. Hilde Torgersen reagerer blant annet på denne setningen:

«Vi har fornøyde brukere og fornøyde ansatte. Mer kan vi vel strengt tatt ikke ønske oss!»

– Her sitter det altså 4–500 mennesker som er ansatt i kommunen, men som ikke vet om de har jobb eller ikke neste år. De som vet at de blir berørt har det ikke så godt, sier hun.

– Kunne vært mer nyansert

Bente Hedum, Moss kommune

Rådmann Bente Hedum i Moss kommune har skrevet julekortet sammen med ordfører Tage Pettersen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Rådmann Bente Hedum sier hun forstår reaksjonene på det positive julebrevet.

– Jeg forstår at det er en tøff situasjon for de ansatte som dette gjelder. Men vi har også veldig mange andre ansatte, som synes at dette julebrevet er en hyggelig tradisjon, vi har heldigvis også mange positive tilbakemeldinger.

Ifølge rådmannen ble omstillingene nevnt i fjorårets julekort. I år valgte de å gå for et kortere julebrev. Men nettopp dét ble en ekstra belastning for dem som går en usikker fremtid i møte.

– Det kunne ha vært litt mer nyansert. Det er hyggelig med jul, men det er ikke alle som går inn i jula med den samme godfølelsen som andre kan få lov til å gjøre. Man må være litt mer realitetsorientert når man er rådmann og ordfører, sier Hilde Torgersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Nei til halv pris i bomstasjonen

  Ordfører i Fredrikstad vender tommelen ned for å beholde dagens rabattordning for dem som betaler bompenger på bruene til Kråkerøy, med mindre staten vil ta ekstrautgiftene.

  Rabatten skal settes ned fra 50 til 10 prosent, det har fått flere innbyggere til å kreve at rabatten blir som i dag.

 • Krever sikrere tunnel

  Vegvesenet må vurdere en regulering som begrenser mengden trafikk som kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen samtidig. Det sier leder i samferdselskomiteen i Østfold, Olav Moe.
  I går mistet en kvinne livet etter en frontkollisjon mellom et vogntog og en personbil i tunnelen.

  Nå er Oslofjordtunnellen sikret, men den må sikres bedre, sier Moe.

  Alvorlig trafikkulykke Oslofjordtunnelen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix