NRK Meny

Jubler over Rally Norway

Rally Norway jubler over den offisielle FIA-evalueringen av den norske VM-suksessen i februar.

Henning Solberg
Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

HØR: Folkeliv i Rally Norway
SE: Innslag fra Rally Norway
Alt om Rally Norway

Selv som førstegangs VM-arrangør var Rally Norway langt bedre enn det sagnomsuste Rally Monte Carlo, og bør ha gode sjanser til å få arrangere nye VM-runder i rally.

- Lærer fort

Sverige får skryt for ha gjennomført tidenes beste VM-runde på hjemmebane.

- Da er det selvfølgelig svært gledelig at Norges rapport er like bra, enda det er første gangen for oss, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli, før han fortsetter:

- Det internasjonalr bilsportforbundet (FIA) som avgjør hvem som får arrangere rally-VM, gir oss svært god karakter som førstegangsarrangør, og det fremheves blant annet at Rally Norway lærer fort og er rask til korrigere og rydde opp i situasjoner som oppstår.

Han påpeker at FIA har lagt stor vekt på at Rally Norway ble et meget bra løp rent sikkerhetsmessig for deltakere, funksjonærer og publikum.

VM-runde i Norge i 2009?

Når det gjelder FIA-rapportens betydning for Norges framtidige muligheter som VM-arrangør, mener Kjernsli at evalueringen styrker Norges forhåpninger om komme med i VM-sirkuset fra 2009.

- Det eneste området vi observerte problemer, var med enkelte uerfarne sikkerhetsvakter som generelt trenger lang og grundig trening. Sportsinteressen har vært stor takket være god variasjon i etappene og generelt et godt gjennomført arrangement, heter det blant annet i FIA-rapporten.

- Interessen og støtten fra så vel myndigheter som norsk TV og tilskuere har vært massiv og med stor entusiasme som ga deltakerne en følelse av være velkomne. Samarbeidet og tvillingopplegget med Sverige har gjort arrangementet økonomisk interessant, selv om alle klaget over høye hotellpriser.

(NRK/NTB)

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: