NRK Meny
Normal

Venstre jubler for regjeringens snuoperasjon

Lederen i Østfold Venstre er storfornøyd med at regjeringen og KrF skrinlegger reservasjonsretten.

Per Magnus Finnanger Sandsmark, Venstre

Venstres gruppeleder i fylkestinget, Per Magnus Finnanger Sandsmark, mener det er positivt at regjeringen nå har skrinlagt reservasjonsretten.

Foto: NRK

Regjeringens helomvending i saken om reservasjonsrett gir full jubel i Venstre.

Under regjeringssonderingene i fjor høst inngikk Høyre og Frp en spesialavtale med KrF om å gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort.

Venstre var det eneste av de samarbeidende partiene som ikke skrev under på avtalen.

På en pressekonferanse i dag opplyste helseminister Bent Høie at regjeringen dropper forslaget om å innføre en reservasjonsmulighet for fastleger.

– Dette er full seier for et lite parti, sier gruppeleder på fylkestinget for Østfold venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark, til NRK.no.

– Det er veldig fint at regjeringen og KrF nå forlater det ganske ekstreme standpunktet, og at man nå skal prøve å bli enige om en ordning som tar vare på kvinnene på en bedre måte.

Helseminister Høie vil foreløpig ikke si noe om hva alternativet til reservasjonsretten vil bli.

Etter det NRK erfarer skal ikke fastlegene lenger skrive under på aborthenvisninger. De er likevel forpliktet til å gi kvinnene tilstrekkelig informasjon om inngrepet.

Ingen reservasjonsmulighet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold