NRK Meny
Normal

Venstre jubler for regjeringens snuoperasjon

Lederen i Østfold Venstre er storfornøyd med at regjeringen og KrF skrinlegger reservasjonsretten.

Per Magnus Finnanger Sandsmark, Venstre

Venstres gruppeleder i fylkestinget, Per Magnus Finnanger Sandsmark, mener det er positivt at regjeringen nå har skrinlagt reservasjonsretten.

Foto: NRK

Regjeringens helomvending i saken om reservasjonsrett gir full jubel i Venstre.

Under regjeringssonderingene i fjor høst inngikk Høyre og Frp en spesialavtale med KrF om å gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort.

Venstre var det eneste av de samarbeidende partiene som ikke skrev under på avtalen.

På en pressekonferanse i dag opplyste helseminister Bent Høie at regjeringen dropper forslaget om å innføre en reservasjonsmulighet for fastleger.

– Dette er full seier for et lite parti, sier gruppeleder på fylkestinget for Østfold venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark, til NRK.no.

– Det er veldig fint at regjeringen og KrF nå forlater det ganske ekstreme standpunktet, og at man nå skal prøve å bli enige om en ordning som tar vare på kvinnene på en bedre måte.

Helseminister Høie vil foreløpig ikke si noe om hva alternativet til reservasjonsretten vil bli.

Etter det NRK erfarer skal ikke fastlegene lenger skrive under på aborthenvisninger. De er likevel forpliktet til å gi kvinnene tilstrekkelig informasjon om inngrepet.

Ingen reservasjonsmulighet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kort tid på sykehjem

    Sykehjemsbeboere i Fredrikstad bor i snitt 1 år og 7 måneder på sykehjemmet. Det er langt under landsgjennomsnittet på drøyt to år. Ifølge Helsedirektoratet er det store forskjeller i oppholdstid for sykehjemspasienter, og kort botid kan bety at tilbudet ikke er tilpasset behovet.

  • – Spiller for publikum

    Sarpsborg 08-trener Geir Bakke sier at det viktigste er å spille god fotball og begeistre publikum når de møter Molde i den viktige sølvfinalen i morgen. Laget får en betydelig økonomisk gevinst og sportslige fordeler dersom de slår Molde på bortebane i morgen.