NRK Meny
Normal

Sarpsborg møter Vålerenga i jubileumskamp

Vålerenga spurte selv om å få møte sarpingene i 100-årsfeiringen.

Vålerenga-Sarpsborg 08

Martin Wiig og Sarpsborg 08 møter Vålerenga når sistnevnte fyller 100 år 29. juli.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Norges Fotballforbund (NFF) presenterte onsdag terminlisten for eliteserien 2013. Mandag 29. juli er det duket for bursdagsfest med Sarpsborg 08 og Vålerenga som gjester.

Kampen mellom de to lagene går nemlig på Vålerengas 100-årsdag. NFF har allerede bekreftet at denne kampen ikke vil bli flyttet under noen omstendighet.

– Dette setter vi kjempestor pris på, sier assistenttrener i Sarpsborg 08, Joakim Klæboe til NRK.no.

– Det er veldig hyggelig at Vålerenga selv har bedt om å møte Sarpsborg på denne dagen, legger han til.

– Vil bli en fin ramme

Joakim Klæboe (t.v) og Roar Johansen

Sarpsborgs assistenttrener, Joakim Klæboe (t.v) lover en fin ramme rundt kampen mot Vålerenga.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Klæboe hadde kun fått beskjed om at Sarpsborg serieåpner borte mot Lillestrøm16, og møter Rosenborg i den tradisjonelle 16. mai-kampen via sms tidligere i dag.

Han virker svært fornøyd da NRK kunne fortelle at de også skal være med på Vålerengas bursdagsfest.

– Vi har en del interesser som går utenfor fotballen, med blant annet Hafslund. Vi håper at det skal bidra til å lage en fest. Publikumet har bevist at de er sterke på på bortekamper, og det kommer til å bli en fin ramme rundt denne kampen, sier Klæboe.

Møttes også 29. juli 1963

Pål Breen

Pål Breen er svært fornøyd med å ha fått hjemmekamp mot Sarpsborg på bursdagen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Også i Vålerenga er man fornøyd med serieoppsettet som kom i dag.

– Vi er veldig fornøyde med spilleplanen og har fått ønskene våre oppfylt neste sesong, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

Han bekrefter at kampen mot Sarpsborg på 100-årsjubileet var etter ønske fra klubben.

– Vi ønsker å feire på selve dagen med en kamp på Ullevaal. Da Toppserien ble samlet i 1963 startet Vålerenga med bortekamp mot Sarpsborg. 29. juli 1963, på foreningens 50-årsdag, var Sarpsborg motstander i Oslo. Vi synes dette var en god anledning til å møte Sarpsborg igjen og for å videreføre tradisjonen. Vi ser fram til en strålende jubileumskamp foran et fullsatt Ullevaal stadion mandag 29. juli, sien han til klubbens hjemmesider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eker designer Saab-radar

    Eker design i Fredrikstad har designet en ny radar for flyprodenten Saab. For ni år siden forsøkte Bård Eker å kjøpe bilprodusenten Saab. Det gikk ikke. Nå lanserer Saab sin Giraffe 1X med Eker-design.

  • Amerikansk kampfly på besøk

    Ifølge Teknisk Ukelbad kommer det amerikanske superflyet F22 Raptor på besøk til Norge. Flytypen, som amerikanerne ikke eksporterer til noen, er aktuell for sporadiske besøk på Rygge. Der skal amerikanerne bygge hangarer og fasciliteter til blant annet F22 Raptor. Denne gangen skal flyene trene sammen med de nye F35-flyene på Ørlandet.