NRK Meny
Normal

Sarpsborg møter Vålerenga i jubileumskamp

Vålerenga spurte selv om å få møte sarpingene i 100-årsfeiringen.

Vålerenga-Sarpsborg 08

Martin Wiig og Sarpsborg 08 møter Vålerenga når sistnevnte fyller 100 år 29. juli.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Norges Fotballforbund (NFF) presenterte onsdag terminlisten for eliteserien 2013. Mandag 29. juli er det duket for bursdagsfest med Sarpsborg 08 og Vålerenga som gjester.

Kampen mellom de to lagene går nemlig på Vålerengas 100-årsdag. NFF har allerede bekreftet at denne kampen ikke vil bli flyttet under noen omstendighet.

– Dette setter vi kjempestor pris på, sier assistenttrener i Sarpsborg 08, Joakim Klæboe til NRK.no.

– Det er veldig hyggelig at Vålerenga selv har bedt om å møte Sarpsborg på denne dagen, legger han til.

– Vil bli en fin ramme

Joakim Klæboe (t.v) og Roar Johansen

Sarpsborgs assistenttrener, Joakim Klæboe (t.v) lover en fin ramme rundt kampen mot Vålerenga.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Klæboe hadde kun fått beskjed om at Sarpsborg serieåpner borte mot Lillestrøm16, og møter Rosenborg i den tradisjonelle 16. mai-kampen via sms tidligere i dag.

Han virker svært fornøyd da NRK kunne fortelle at de også skal være med på Vålerengas bursdagsfest.

– Vi har en del interesser som går utenfor fotballen, med blant annet Hafslund. Vi håper at det skal bidra til å lage en fest. Publikumet har bevist at de er sterke på på bortekamper, og det kommer til å bli en fin ramme rundt denne kampen, sier Klæboe.

Møttes også 29. juli 1963

Pål Breen

Pål Breen er svært fornøyd med å ha fått hjemmekamp mot Sarpsborg på bursdagen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Også i Vålerenga er man fornøyd med serieoppsettet som kom i dag.

– Vi er veldig fornøyde med spilleplanen og har fått ønskene våre oppfylt neste sesong, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

Han bekrefter at kampen mot Sarpsborg på 100-årsjubileet var etter ønske fra klubben.

– Vi ønsker å feire på selve dagen med en kamp på Ullevaal. Da Toppserien ble samlet i 1963 startet Vålerenga med bortekamp mot Sarpsborg. 29. juli 1963, på foreningens 50-årsdag, var Sarpsborg motstander i Oslo. Vi synes dette var en god anledning til å møte Sarpsborg igjen og for å videreføre tradisjonen. Vi ser fram til en strålende jubileumskamp foran et fullsatt Ullevaal stadion mandag 29. juli, sien han til klubbens hjemmesider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.