NRK Meny
Normal

Jubel på Svinesund for ny E6

Kjøpmennene på Svinesund jubler over den nye firefelts E6 gjennom Østfold.

Grensehandel på Nordby
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Vi regner med større vekst fremover når vi får firefelts motorvei fra Oslo og rett hit til Nordby. Da får vi et sugerør inn i midten av Norges handelssentrum, sier sentersjef Ståle Løvheim ved Nordby Shopping Center til Nettavisen.

Ny rekord

Han forteller også at grensehandelen på ingen måte lammes av den pågående finanskrisa.

Ifølge han ligger det an til omsetningsrekord i år.

LES: Venter julerekord i grensehandelen

- Nei, vi har ikke merket finanskrisen og ser heller ikke noe som tilsier at vi vil gjøre det. Vi kommer til å passere en omsetning på 2 milliarder kroner. På søndag nådde vi en oppgang på 10,2 prosent, sammenlignet med fjoråret , sier Løvheim.

- Fantastisk vei

Forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken skjønner godt at nordmenn drar til Sverige for å gjøre unna mathandelen.

LES OGSÅ: Svinesund ribbes for ribbe

- Det er en fantastisk vei. Man kan suse av gårde på kanskje bare en time fra store deler av Østlandet. I tillegg bygges kjøpesenteret ut. Det er ikke bare mat, men også klær, jernvare og andre ting selges der, sier Dokk Holm til Nettavisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere skadet i ulykke

    En person er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg etter en front mot front-ulykke mellom to biler på riksvei 111 mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Tre andre personer er sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet har den ene bilen kommet over i motsatt kjørefelt.

  • En person til sykehus etter ulykke

    En person er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg etter en frontkollisjon med to personbiler på riksvei 111 mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Tre andre personer er sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet har den ene bilen kommet over i motsatt kjørefelt.