Jøtul må betale over 100 000 kr

25 båteiere får erstatning etter en ukontrollert lekkasje.

Jøtul
Foto: NRK

Ovnsprodusenten Jøtul må betale 25 båteiere i Fredrikstad erstatning etter en ukontrollert lekkasje i 2003.

Det har Fredrikstad tingrett bestemt.

Store mengder forurensende stoffer griset til båtene i Langøyen Båtforening, og nå må Jøtul betale båteierne til sammen over 100 000 kroner i erstatning for rengjøring av båtene.

Først dømt til å betale 200 000 kr

Det var i 2003 at det ble sluppet ut store mengder forurensede stoffer som Jøtul bruker i støpeprosessen. Dette utslippet skal altså ha griset til båtene i området.

Forliksrådet dømte i utgangspunktet ovnsprodusentene til å betale en erstatning på 200 000 kroner, men Jøtul tok saken videre og ble tilslutt dømt til å betale 107 260 kroner i erstatning til båteierne i Langøyen Båtforening.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sikret karate-medalje Ungdoms-OL

    Annika Sælid fra Sarpsborg er sikret medalje i Ungdoms-OL i Argentina etter å ha vunnet sine tre innledende kamper. 17-åringen fra Sentrum Kampsport skal møte Negin Altooni fra Iran i semifinalen kl. 19.15

  • Utsetter fyrlyktprosjekt

    Striden om å bytte ut fyrlykter på Hvaler har ført til at prosjektet nå er lagt på is. Det skriver Fredriksstad Blad. Kystverket ønsket å bytte ut eldre fyrlykter for å bedre sikkerheten til sjøs, men styret i Ytre Hvaler nasjonalpark ønsket å bevare fyrlyktene som maritime kulturminner. Nasjonalparkstyret snudde etter hvert i saken, men Kystverket har nå utsatt prosjektet på ubestemt tid.