NRK Meny
Normal

Jøtul må betale over 100 000 kr

25 båteiere får erstatning etter en ukontrollert lekkasje.

Jøtul
Foto: NRK

Ovnsprodusenten Jøtul må betale 25 båteiere i Fredrikstad erstatning etter en ukontrollert lekkasje i 2003.

Det har Fredrikstad tingrett bestemt.

Store mengder forurensende stoffer griset til båtene i Langøyen Båtforening, og nå må Jøtul betale båteierne til sammen over 100 000 kroner i erstatning for rengjøring av båtene.

Først dømt til å betale 200 000 kr

Det var i 2003 at det ble sluppet ut store mengder forurensede stoffer som Jøtul bruker i støpeprosessen. Dette utslippet skal altså ha griset til båtene i området.

Forliksrådet dømte i utgangspunktet ovnsprodusentene til å betale en erstatning på 200 000 kroner, men Jøtul tok saken videre og ble tilslutt dømt til å betale 107 260 kroner i erstatning til båteierne i Langøyen Båtforening.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stenbrudd fredet på Kråkerøy

    Stenbruddet på Store Råholmen utenfor Kråkerøy ble fredet i ettermiddag. På Store Råholmen ble det hugget stein både til Hitler og til statue av president Roosvelt. Her møtes verdenshistorien, sa Riksantikvar Jørn Holme under fredningsseremonien i ettermiddag.

  • Håper å åpne Askimporten i dag

    Statens Vegvesen regner med at Askimporten tunnel på E18 snart kan åpnes for trafikk. Tunnelen har vært stengt helt siden uværet på fredag. De siste delene er på vei til Askim, melder Statens Vegvesen.