NRK Meny
Normal

Jøtul må betale over 100 000 kr

25 båteiere får erstatning etter en ukontrollert lekkasje.

Jøtul
Foto: NRK

Ovnsprodusenten Jøtul må betale 25 båteiere i Fredrikstad erstatning etter en ukontrollert lekkasje i 2003.

Det har Fredrikstad tingrett bestemt.

Store mengder forurensende stoffer griset til båtene i Langøyen Båtforening, og nå må Jøtul betale båteierne til sammen over 100 000 kroner i erstatning for rengjøring av båtene.

Først dømt til å betale 200 000 kr

Det var i 2003 at det ble sluppet ut store mengder forurensede stoffer som Jøtul bruker i støpeprosessen. Dette utslippet skal altså ha griset til båtene i området.

Forliksrådet dømte i utgangspunktet ovnsprodusentene til å betale en erstatning på 200 000 kroner, men Jøtul tok saken videre og ble tilslutt dømt til å betale 107 260 kroner i erstatning til båteierne i Langøyen Båtforening.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.

  • Østfoldinger klare for EM-kvalik

    Isabell Herlovsen fra Fredrikstad og Ina Gausdal fra Sarpsborg er blant de 19 spillerne som landslagssjef Martin Sjøgren har tatt ut til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland 10. april. – Isabell kommer inn igjen etter å ha vært ute sist. Det er viktig for oss, sier landslagssjefen til fotball.no.

    isabell
    Foto: Yasmin Sunde Hoel