Jøtul-ansatt kritisk til pendlerkort

Rutetilbudet må bedres dersom det nye pendlerkortet skal slå an, mener hovedtillitsvalg ved Jøtul.

Buss
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Tirsdag lanserte Østfold kollektivtrafikk sitt nye pendlerkort som gir 60 prosent avslag på bussreiser i mars og april.

Målet er å få flere til å ta bussen.

 - Vil ikke bruke flere timer

- Det må også være et rutenett som gjør at i hvert fall Jøtu-ansatte kan benytte seg av tilbudet. Og sånn som industrien er i dag - på Jøtul begynner vi 6.00 om morgenen - så er jeg ikke helt sikker på hvor godt Østfold kollektivtrafikk dekker opp det tidspunktet, mener hovedtillitsvalgt ved Jøtul på Kråkerøy, Svein Erik Pedersen.

Pedersen frykter også at de ansatte, som er bosatt både på Hvaler, i Fredrikstad og i Sarpsborg, vil mene at busspendling vil ta for lang tid.

- Er rutetilbudet lagt opp sånn at det kan benyttes, så gjør vel folk gjerne det. Men i forhold til det hektiske levesettet vi har i dag vil nok ikke folk bruke et par timer til jobb og et par timer hjem igjen, sier han.

Amfi Borg jubler 

Ved kjøpesenteret Amfi Borg i Sarpsborg er derimor saken en annen. Bussene går i kontinuerlig på riksvei 109 rett utenfor senteret, og markedsdirektør Hege Myhre har, i motsetning til Pedersen, stor tro på tilbudet.

- Ja, det har jeg tro på. Kanskje vi kan få litt mindre biler på veiene, og da få mindre kø? Vi har jo busholdeplassen rett utenfor, så det tror jeg skal bli bra, sier hun.

- Et bra alternativ

Også ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad hilser de tilbudet velkommen. Personalkonsulent Odd Ivar Larsen tror mange vil benytte seg av pendlerkortet.

- Sykehuset har store parkeringsproblemer, og det er vanskelig å finne plass mange ganger. Det å reise kollektivt er vel da et bra alternativ, i hvert fall i forhold til det tilbudet som er nå, mener han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvejuks kan gi lang karantene

    Juks på teoriprøven for førerkort kan føre til ett års karantene før prøven kan tas på nytt. Det foreslår Samferdselsdepartementet. Stadig flere blir tatt i å jukse på teoriprøven. I september dømte Fredrikstad tingrett to menn til 24 dagers fengsel for slik juksing.

    Juksing på teoriprøven blir politianmeldt
    Foto: Øyvind Nyborg / NRK