– Elfsborg er en stor klubb

Joackim Jørgensen blir Jörgen Lennartssons første signering som trener for Allsvenskan-klubben Elfsborg.

Joackim Jørgensen

Joackim Jørgensen har signert for den svenske toppklubben Elfsborg.

Foto: Elfsborg

Jørgen Lennartsson

Jörgen Lennartsson har fulgt sin nye midtbanespiller nøye hele sesongen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Midtbanespilleren ble presentert for Elfsborg-fansen på en pressekonferanse klokken 15.00.

Jørgensen har skrevet under en fireårskontrakt med den svenske klubben, og blir tidligere Stabæk-trener Jörgen Lennartssons første signering.

– Vi forsøkte å hente Joackim til Stabæk da Henning Hauger forsvant til Tyskland, men det ble aldri noe av på grunn av økonomiske grunner. Vi har fulgt Joackim nøye og lenge i Sarpsborg, og er fornøyde med å ha ham her nå, sier Lennartsson til klubbens TV-kanal.

Han fortsatte deretter å skryte av sin nye midtbanespiller.

– Han er en spillertype som vi trenger i klubben. Han er en fantastisk pasningslegger og ballvinner, han har stor arbeidskapasitet, et godt skudd og er en god hodespiller.

Les også:

Vil ikke kommentere summen

Jørgensen var også strålende fornøyd med å ha signert for den svenske klubben.

– Det er en stor klubb, mye større enn det jeg er vant til. De har vært blant de fire beste de siste årene, og skal spille i Europa neste år. Jeg gleder meg veldig til å være en del av klubben, og jeg kommer til å gi absolutt alt, sier han.

Etter det ANB kjenner til, skal overgangssummen ligge på i overkant av to millioner – noe som er en kjærkommen ekstrainntekt for Sarpsborg 08.

– Jeg verken kan eller vil kommentere summer, men vi er veldig godt fornøyd. Det har vært flere norske klubber som har forhørt seg om spilleren, men Elfsborg har helt klart vært mest ærlige og seriøse ved forhandlingsbordet fra dag én. Vi var egentlig ferdigforhandlet for to og en halv uke siden, sier sportssjef i Sarpsborg 08, Bjørn Inge Nilsen, til Avisenes Nyhetsbyrå.

Får hard konkurranse

Elfsborg endte på tredjeplass i den svenske toppligaen i år, og skal ut i Europaliga-kvalifisering kommende sesong. Også i år var klubben i kvaliken til den nest gjeveste europacupen, men måtte da gi tapt for Aalesund (1-5 sammenlagt) i tredje kvalrunde.

Jørgensen vil få sterk konkurranse om midtbaneplassen i sin nye klubb. Tidligere Vålerenga-spiller Stefan Ishizaki og Southampton-yndling Anders Svensson er to av de dominante spillerne Elfsborg kan rutte med.

I tillegg blir Jørgensen nå lagkamerat med en gammel rival – James Keene som i år var på utlån til Fredrikstad.

Joackim Jørgensen skal spille med nummer 4 på drakten neste sesong.

Les også:

(NRK/ANB)