NRK Meny
Normal

Saftig rød krise på Østlandet

Jordbærprodusentene på Østlandet klarer i øyeblikket bare å levere 60 prosent av det markedet etterspør.

Jordbær.

I de 40 årene jeg har holdt på med jordbær har jeg aldri vært borti lignende, sier jordbærbonde Harald Wold i Råde til NRK.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Når fellesferien nå er i gang er etterspørselen større enn noengang, men jordbærprodusentene klarer ikke å levere nok bær til selgerne.

Hør radiosak: Jordbærkrise på Østlandet

Klikk her for å se alle variantene av jordbær østlendinger nå risikerer å gå glipp av

Ikke vært lignende på 40 år

Harald Wold i Jordbærbua i Råde i Østfold, har solgt jordbær i en årrekke, og har aldri opplevd liknende.

- Jeg regner med at vi her i Østfold ikke har mer bær igjen når denne uka er omme. Og situasjonen er akkurat den samme rundt hele Oslofjorden, sier en fortvilet Wold.

- Da er det produsentene nord for Oslofjorden som må dekke inn dette, og de har ikke kommet igang enda. I de 40 årene jeg har holdt på med jordbær har jeg aldri vært borti lignende, sier Wold til NRK.

Prisene til himmels

Og ikke nok med at det kan bli vanskelig å få tak i jordbær. Wold tror jordbærprisen, som allerede er ganske så høy, bare vil fortsette å stige.

- Nå tror jeg prisene bare kommer til å fortsette og stige bratt oppover. I beste fall kan det flate litt ut hvis det blir pent vær. Men jeg tror prisen i nærmeste fremtid vil fortsette rett oppover, sier Wold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene