NRK Meny
Normal

Jordbærene råtner i regnet

- Produsentene taper penger i år, sier bondelagsleder Bjørn Gimming.

Råtne jordbær

Regnværet har ført til at jordbærsesongen har fått en brå slutt. Mange steder er bærene nå i ferd med å råtne.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Årets sesong har ikke vært særlig god for jordbærprodusentene.

10 kroner kurven betyr tap

Bærene har riktignok vært fine, men mye regn den siste uken har ført til at sesongen nærmer seg en brå slutt.

Se bilder:

Bærene råtner nå omkring på jordene, og derfor selges de til svært lave priser - ned mot 10 kroner per kurv enkelte steder.

- Slike priser betyr at bærene selges med ja. Ti kroner er ikke mer enn halvparten av selvkost omtrent. Så lave priser som vi har nå er ikke nok til å dekke kostnadene, sier Bjørn Gimming, leder i Østfold Bondelag.

Bjørn Gimming

- Priser så lave som ti kroner er ikke nok til å dekke produksjonskostnadene, sier bondelagsleder i Østfold Bjørn Gimming.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

- Været er imot oss i år

Han forteller at det er vanlig med variable jordbærsesonger, men synes at årets sesong er spesielt ille.

- Vi har nok en rimelig spesiell sesong nå, men jeg har også skjønt det sånn når det gjelder jordbærproduksjon at ni av ti jordbærsesonger er unormale og at ett år nesten aldri er likt det neste. Men det er jo litt negativt at været er såpass imot oss nå, sier Gimming.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbranner kostet dyrt

    Skogbrannene i Halden og Aremark i juli har kostet kommunen drøye to millioner kroner mer enn det som var budsjettert. Det skriver Halden Arbeiderblad. De to kommunene har vært spesielt hardt utsatt for skogbranner i sommer.

  • Moi usikker

    Mohamed Elyounoussi fikk kjenning en kjenning på baksiden av låret da han spilte for Southampton mot Burnley forrige helg. Han er derfor usikker til lørdagens kamp mot Everton, skriver VG.