NRK Meny
Normal

Jobber for ny aktivitet på Rygge

Rygge og Råde kommuner går sammen for å få ny virksomhet til Rygge flystasjon.

Rygge flyplass

Rygge og Råde kommuner har startet arbeidene med å lokke ny virksomhet til flybasen på Rygge.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Inger Lise Skartlien

Ordfører i Rygge, Inger Lise Skartlien.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Forsvaret forlater flybasen på Rygge fra neste høst, men det er fremdeles få ting som er klart for etterbruk av flyplassen.

Ordfører i kommunen, Inger Lise Skartlien er imidlertid klar; her trengs det ny virksomhet.

– Vi ønsker en fornuftig og riktig samfunnsøkonomisk gjenbruk av det som finnes av arealer og bygninger på flyplassen. Vi tror det er mange behov i forhold til beredskap hvor Rygge kan være med å ivareta, sier Skartlien.

Ordføreren nevner blant annet innkvartering og øvelser som eksempler.

Ser for seg nye arbeidsplasser

René Rafshol

Ordfører i Råde, René Rafshol.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik

Rygge og Råde kommuner skal ta utgangspunkt i helikoptervirksomheten som allerede er vedtatt lagt til Rygge. De ser også for seg flere virksomheter i form av beredskap – noe militært, men også noe fra politiet.

– Det er mye spennende i forhold til det som skjer med politiet. Gjørv-kommisjonen har pekt på noen utfordringer som politiet har, og det er klart at det er en aktuell samarbeidspartner som kan flytte inn i de flotte lokalene som er på Rygge i dag, sier ordfører i Råde, René Rafshol.

Rafshol ser også for seg nye arbeidsplasser til de to kommunene.

– Det er nettopp det vi ser på. Ved å legge til rette for en beredskapssentral på Rygge vil vi generere både nye arbeidsplasser og nye kompetansearbeidsplasser. Det trenger Østfold, Mosseregionen, Råde og Rygge.

Nå handler det om å jobbe raskt for å komme i gang.

– Vi håper på å komme i gang før påske, sier Skartlien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.