NRK Meny
Normal

Jobber for ny aktivitet på Rygge

Rygge og Råde kommuner går sammen for å få ny virksomhet til Rygge flystasjon.

Rygge flyplass

Rygge og Råde kommuner har startet arbeidene med å lokke ny virksomhet til flybasen på Rygge.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Inger Lise Skartlien

Ordfører i Rygge, Inger Lise Skartlien.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Forsvaret forlater flybasen på Rygge fra neste høst, men det er fremdeles få ting som er klart for etterbruk av flyplassen.

Ordfører i kommunen, Inger Lise Skartlien er imidlertid klar; her trengs det ny virksomhet.

– Vi ønsker en fornuftig og riktig samfunnsøkonomisk gjenbruk av det som finnes av arealer og bygninger på flyplassen. Vi tror det er mange behov i forhold til beredskap hvor Rygge kan være med å ivareta, sier Skartlien.

Ordføreren nevner blant annet innkvartering og øvelser som eksempler.

Ser for seg nye arbeidsplasser

René Rafshol

Ordfører i Råde, René Rafshol.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik

Rygge og Råde kommuner skal ta utgangspunkt i helikoptervirksomheten som allerede er vedtatt lagt til Rygge. De ser også for seg flere virksomheter i form av beredskap – noe militært, men også noe fra politiet.

– Det er mye spennende i forhold til det som skjer med politiet. Gjørv-kommisjonen har pekt på noen utfordringer som politiet har, og det er klart at det er en aktuell samarbeidspartner som kan flytte inn i de flotte lokalene som er på Rygge i dag, sier ordfører i Råde, René Rafshol.

Rafshol ser også for seg nye arbeidsplasser til de to kommunene.

– Det er nettopp det vi ser på. Ved å legge til rette for en beredskapssentral på Rygge vil vi generere både nye arbeidsplasser og nye kompetansearbeidsplasser. Det trenger Østfold, Mosseregionen, Råde og Rygge.

Nå handler det om å jobbe raskt for å komme i gang.

– Vi håper på å komme i gang før påske, sier Skartlien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.