NRK Meny
Normal

Jobber dugnad for å kjøre ett løp til

Mads Østbergs uhell i går ødela for en god totalplassering i Rally Tyskland. Nå jobber teamet hardt får å få inn penger til nok en VM-runde.

Mads Østberg i Rally Tyskland

Mads Østberg mangler rundt en halv million kroner for å kjøre ett VM-løp til. Allerede har han og kartleser Jonas Andersson kjørt flere løp enn de hadde budsjett til.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Petter Solberg, Rally Tyskland

Petter Solberg

Foto: Tony Welam

Våler-føreren hadde budsjett til åtte VM-runder, men gode resultater har fått sponsorer på gli og i helgen kjører han årets niende VM-løp. Nå tror Østbergs markedssjef at de skal klare å få på plass nok en runde.

– Vi jobber hardt med en dugnad for å klare ett løp til, og det ser positivt ut, sier markedssjef Roger Moen.

Rundt en million kroner er summen som må på plass før Østberg kan melde seg på Rally Frankrike.

LES OGSÅ:

Nye sponsorer har meldt seg

– Resultatene vi har oppnådd har gjort sitt til at nye sponsorer har meldt seg. Det er mye entusiasme å spore nå og vi er godt på vei, sier han.

– Hvor mye mangler dere?

– Vi har kommet godt over halvveis, sier Moen.

Dersom teamet ikke klarer å skaffe pengene, så har de en plan B.

– Vi kan kjøre i S2000 klassen, men fokuset vårt er WRC.

LES OGSÅ:

Tapte over ni minutter etter uhell

Mads Østberg i Rally Sverige

Mads Østberg ble nummer to i årets første VM-løp. Prispallen i Rally Sweden, fra venstre: Mads Östberg og co-driver Jonas Andersson, vinnerne Mikko Hirvonen og co-driver Jarmo Lehtinen, og tredjeplasserte og co-driver Miikka Anttila og fører Jari-Matti Latvala.

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

Mads Østberg har denne sesongen kjørt for Ford Stobart og Våler-gutten startet sesongen med en sensasjonell andreplass i Rally Sverige.

Tidligere i år presenterte det innflytelsesrike britiske motorsportsmagasinet GP Week en artikkel om Østberg under overskriften «Meet the next World Champion!»

Utgangspunktet for interessen er Østbergs sterke kjøring og ikke minst andreplassen i årets Rally Sweden. Journalisten som har skrevet saken, Martin Holmes, er en av skribentene med størst tyngde innen rallyverdenen.

Denne helgen kjører han i Tyskland, men et uhell på den tredje fartsprøven gikk det galt i en sving og Østberg tapte over ni minutter og muligheten for et godt sammenlagtresultat var ødelagt.

– Men det er viktig for mads at han setter gode tider på fartsprøvene. Dette er en del av «utdannelsen» hans og han skal fullføre løp, forteller Moen.

LES OGSÅ:

Loeb og Ogier er suverene

Petter Solberg, Rally Tyskland

Petter Solberg

Foto: Tony Welam

Sebastien Loeb leder Rally Tyskland etter at 10 fartsprøver er kjørt. Teamkollega Sebastien Ogier ligger på andreplass.

Beste nordmann er Petter Solberg som ligger på sjetteplass.

Henning Solberg er nummer ni, mens Mads Østberg ligger på en 21. plass – over elleve minutter bak ledende Loeb.

Rallyet har base i Tysklands eldste by, Trier, og første bil startet fredag morgen. Deltakerne skal i løpet av helgen gjennom 19 fartsetapper, og de avslutter rallyet søndag ettermiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.