NRK Meny
Normal

Jobb til 1000 kroner ga bot på 45.000

Ølsmugleren hadde fått 1000 kroner for å kjøre et lass øl og vin til Norge. Det ble dårlig forretning for ham.

1200 liter øl og 115 liter vin

Tollerne fant nesten 1200 liter øl og 115 liter vin i varebilen.

Foto: Tollvesenet

Tollerne stanset den svensk-registrerte varebilen hans på Svinesund noen minutter etter klokken åtte i morges. Mannen hadde krysset grensen på E6.

I bilen fant tollerne nær 1200 liter øl og 115 liter vin. Mannen, som er i 20-årsalderen, forklarte til tollerne at han hadde overtatt bilen ferdig pakket i Göteborg.

Skulle få en tusenlapp

– Han skulle få en tusenlapp for å kjøre bilen over grensen til Norge og levere den fra seg på en bestemt bensinstasjon, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

Det ble en dårlig forretning for mannen. Forholdet ble anmeldt og varene beslaglagt. Ved halvtolv-tiden, vel tre timer etter at mannen var stanset av tollerne, hadde politiet tatt en avgjørelse.

Politiet ga mannen et forelegg på 45.000 kroner.

Flom av alkohol

Beslag av 1600 liter øl

Lørdag i påskeuken ble 1.600 liter øl beslaglagt ved den gamle Svinesundsbroen.

Foto: Tollvesenet

Tollerne har avdekket flere forsøk på smugling av alkohol over Svinesund de siste dagene. Den siste helgen i påsken ble tre smuglere avslørt.

Blant dem var en mann som kjørte en norsk bil med henger over grensen på den gamle Svinesundsbroen. I lasten fant tollerne 1.600 liter øl, det nest største beslaget av øl så langt i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: