NRK Meny
Normal

– Jeg håper det blir eliteserien neste sesong

Sarpsborg 08 sier at det er aktuelt med et salg av midtbanespiller Joackim Jørgensen. I dag har han vært på besøk i Tromsø.

Joachim Jørgensen

Sarpsborg 08s Joackim Jørgensen er på besøk i Tromsø.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Joackim Jørgensen har vært sentral på et Sarpsborg 08 som må ta den tunge veien ned til 1. divisjon neste sesong. Den turen ønsker ikke midtbanespilleren å være en del av.

– Jeg ønsker ikke å kommentere om jeg har noen tilbud. Men jeg håper at jeg får spille i eliteserien neste sesong, sier han til NRK.no.

Er Tromsø en aktuell klubb?

– Det vet jeg ikke enda, men det er hyggelig å være på besøk. Tromsø er en av klubbene som er blant topp fire hver eneste sesong. De har mange gode spillere og de spiller samme type fotball som det jeg gjør, teknisk og langs bakken.

– Jørgensen er interessant

Morten Kræmer

Morten Kræmer synes at Jørgensen er en god fotballspiller.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Midtbanespilleren har vært koblet til flere klubber i løpet av året, blant annet Vålerenga og Rosenborg.

Denne uken er Jørgensen på besøk i Tromsø for å se på forholdene og bli kjent med klubben, det sier sportsdirektør i klubben, Morten Kræmer.

– Joackim er på besøk for at vi skal bli litt bedre kjent. Det er altfor tidlig å si noe om det blir en overgang, men Joackim er en av flere spillere som vi sjekker ut foran neste sesong.

– Han er en spiller som har mange gode kvaliteter som vi ser etter, det er derfor han er interessant for oss.

– Hadde vært hyggelig med så mye

Cato Haug

Daglig leder i Sarpsborg 08 sier at det kan være aktuelt å selge Jørgensen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug sier at flere klubber har meldt interesse for Jørgensen og at et salg av midtbanespilleren har vært diskutert på Sarpsborg stadion.

– Joackim er en spiller som vi vurderer å selge. Delvis fordi han har lyst på større oppgaver og fordi han har gjort en god og lang tjeneste i klubben. Det er flere som er interesserte i Joackim, så det får vi se når det eventuelt blir en realitet, sier Haug til NRK.no

Sarpingen har ett år igjen av kontrakten med Sarpsborg 08 og det har tidligere blitt spekulert i at Sarpsborg ønsker mellom 5–6 millioner for spilleren.

– Jeg vet ikke hvem som har snakket om disse tallene, det har aldri vi gjort. Men det hadde vært hyggelig å få så mye for Joackim, sier Haug.

Kan det være aktuelt å bruke Mohammed «Mo» Ahmed i en byttehandel?

– Mo er en spiller vi har på utlån fra Tromsø. Når sesongen er ferdig så vil sportslig avdeling ta en avgjørelse på veien blir videre der. Men det har ikke vært diskutert noen byttehandel.

Mohammed Ahamed og Hugues Wembangomo

Mohammed Ahamed (t.v.) er på utlån fra Tromsø til Sarpsborg 08. Her med sarpingenes Hugues Wembangomo.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: