NRK Meny
Normal

Jim (2) fant 3,4 kilo amfetamin

Den nyutdannede to år gamle narkotikahunden Jim snuste opp 3,4 kilo amfetamin på Svinesund.

Den to år gamle spanielen sørget for at en 50-år gammel polsk statsborger ikke kom lenger enn til Svinesund. I bilen hadde mannen nemlig gjemt 3,4 kilo narkotika.

Sitt første beslag

På grunn av etterforskning av saken har tollerne og politiet holdt saken hemmelig siden det ble gjort i april i år. Men tollvesenet er stolt over hvordan de fant frem til narkotikapartiet.

– Dette er en helt ny narkotikahund som nettopp er blitt godkjent, og dette var hans første narkotikabeslag, forteller kontorsjef for grensekontrollen, Wenche Fredriksen.

50-åringene hadde også med seg en følgebil med tre polske statsborgere. Begge bilene ble tatt inn til kontroll og «Jim» var snar med å markere i baksetet på den ene bilen.

Skannet bilen

Kjøretøyet ble deretter skannet og det ble da funnet pakker innenfor bagasjerommet.

– Det var en kjempebra start for denne hunden, så vi håper den fortsetter å hjelpe oss med beslag, sier Fredriksen.

Alle de fire polakkene er overlevert til politiet.

Les også: BH'en var full av kokain

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt mottak for utrangerte båter

    Bedriften Stena recycling i Moss søker om å få utvide virksomheten for å ta imot utdaterte båter og campingvogner som skal saneres. Firmaet tar i dag imot og sanerer biler som skal vrakes.

  • Bondelaget tror ulvestammen vil øke

    Avgjørelsen i Oslo tingrett om midlertidig stans i ulvejakta utenfor ulvesonen, kan føre til at det ikke blir jakt denne vinteren, sier leder i Østfold Bondelag Svend Arild Uvaag. Han er redd for at det igjen vil føre til at det blir flere ulv i Østfold. Nå håper han at staten anker avgjørelsen i tingretten.