NRK Meny
Normal

Jevnt hos bookmakerne

Prestisjeoppgjøret på Sarpsborg stadion søndag kan bli jevnt om man skal tro på oddsene.

Sarpsborg 08 jubel etter scoring

Sarpsborg 08 hadde mye å juble for i 2009-sesongen, både sportslig og økonomisk, i motsetning til Rødbuksene lenger ned langs Glomma. Søndag er det alvor - begge lagene har ambisjoner om å rykke opp fra 1. divisjon etter 2010-sesongen.

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Fredrikstad måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon i fjor og har som målsetting å komme seg opp raskt tilbake til eliteserien.

Dette nabooppgjøret vekker nok til live mange minner fra kvaliken i fjor, der lagene møtte hverandre, og Sarpsborg 08 slo ut FFK.

Derbyet vil garantert samle fulle tribuner, og FFK vil nok få større problemer med Sarpsborg på de blå/hvites gress enn de fikk med Alta i forrige serierunde.

Les også:

Sarpsborg, Norgesmestere i fotball 1939.

Sarpsborg fotballklubb, norgesmestere i fotball 1939. Fredrikstad har for det meste vært storebror i Østfold-fotballen, men SFK har slått FFK i flere viktige oppgjør opp gjennom tiårene.

Foto: Scanpix / Scanpix

Gamle rivaler

Både FFK og Sarpsborg Fotballklubb har en historie som går tilbake til 1903, og selv om Sarpsborg 08 er en ny klubb, er den byens topplag slik SFK historisk har vært det.

Men om de har mye felles, er det likevel knallhard rivalisering mellom sarpinger og Fredrikstad-folk, og på fotballbanen har dette pågått i over hundre år.

Kampen på Sarpsborg stadion er et lokaloppgjør med masse følelser, men skulle Sarpsborg søndag, og i neste runde tape en vanskelig bortekamp mot Sogndal kan de havne akterut i forhold til toppskiktet raskere enn de hadde håpet på.

LES: Har vært rivaler i over 100 år

Fredrikstad-Alta 3-0

FFK hadde en fin start på årets serie, og slo Alta komfortabelt med 3-0.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Jevnt hos bookmakerne

Rødbuksene fra FFK han en god sesongstart og banket Alta med 3-0 i serieåpningen for en uke tilbake.

Sarpsborg 08 om startet årets serie med tap 1-2 borte mot LøvHam i forrige uke.

Hos Norsk Tipping søndag er oddsene 2,55 (H) - 3,15 (U) - 2,15 (B)

Betsafe har oddsene 2,65 (H) - 3,45 (U) - 2,5 (B)

Unibet har oddsene 2,80 (H) - 3,40 (U) - 2,35 (B)

NordicBet 2,75 HH) - 3,45 (U) - 2,40 (B)

FFK-supportere på vei opp elva til kamp

Interessen for kampen i Sarpsborg søndag mellom erkerivalene fra 'oppe i Glomma' og 'nede i Glomma' er stor. Værgudene har gjort sitt for å gi oppgjøret den beste rammen. Bildet viser en eldre fiskebåt med FFK-supportere på veg til kamp 'oppe i elva' søndag ettermiddag.

Foto: Håvard Wien / NRK

Søndag 11. april
Sarpsborg 08 - Fredrikstad
Sarpsborg stadion
Kl. 1600

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fire til legevakt etter ulykke

    To personbiler var involvert i en trafikkulykke på Saltnesveien i Fredrikstad ved 23-tiden i går kveld. Fire personer ble kjørt til legevakt for sjekk, men ingen var alvorlig skadd ifølge politiet.

  • Se 22.55-nyhetene

    Bengt-Eigil Ruud gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokken 22.55