NRK Meny
Normal

Alkoholen flommet over grensen i helgen

9000 liter øl, 1300 liter vin, 500 liter brennevin og 63.000 sigaretter ble forsøkt smuglet over grensen i helgen.

Tollbeslag

Tollvesenet beslagla betydelige mengder alkohol og tobakk i løpet av helgen.

Foto: Tollvesenet

Tollerne på Svinesund har hatt en hektisk helg og det hele fortsatte i morges.

Lørdag kveld ble en norskregistrert bil stanset på Svinesund. I bilen fant tollerne 466 kilo kjøttvarer pakket i sorte plastsekker.

– Føreren, en mann fra Vestfold, forklarte at han hadde vært i Göteborg og kjøpt halvannen ku for 13.000 kroner. Kjøttet skulle han bruke til et bryllup. Varene ble beslaglagt, mannen ble anmeldt og kan vente seg en bot, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

Tatt to ganger på to dager

Lørdag kveld stanset tollerne en tyskregistrert bil med to polske statsborgere. De to hadde med seg 154 liter øl, snaut 3000 sigaretter og 12 liter brennevin.

– De to ble også stanset av tollerne på fredag, da med litt mindre varer i bagasjen, sier Fredriksen.

Søndag ble en polakk stanset med 408 liter øl, 62 liter brennevin og 1.000 sigaretter i bagasjen. I tillegg fant tollerne 30 sigaretter med marihuana.

Senere søndag stanset tollerne en svenskregistrert leiebil, den ble kjørt av en mann fra Montenegro. I bilen fant tollerne 1584 liter øl, 368 liter vin og 48 liter brennevin.

Serberen som krysset grensen litt senere på søndag med 2376 liter øl. 360 liter vin og 68 liter brennevin forklarte at han hadde tatt på seg en jobb for å betale ned et lån i hjemlandet. Han kjørte en svenskregistrert varebil.

Noe senere kom en landsmann av ham, også han i en svenskregistrert bil. Han hadde 1584 øl, 600 liter vin og 30 liter brennevin i bilen.

Ville stikke fra tollerne

Mandag morgen ble tre polske biler stanset av tollerne med forholdvis kort mellomrom.

– To av dem ble stanset på Svinesund, den tredje prøvde å stikke av og ble stanset av politi på vei mot Fredrikstad. Han parkerte bilen og prøvde å komme seg videre til fots, men ble sporet opp av politihund, forteller Fredriksen.

I disse tre bilene fant tollerne store mengder tobakksvarer, henholdsvis 23.000, 22.200 og 13.960 sigaretter. I tillegg var det vel 3000 liter øl og nær 300 liter brennevin til sammen i bilene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene