NRK Meny
Normal

Jente (14) ville ha alkohol og prate - ble voldtatt

Den 14 år gamle jenta spurte 25-åringen om fest og alkohol. Deretter ble hun voldtatt av mannen.

Heggen og Frøland tingrett

Som flere ganger tidligere har politiet i Østfold også i denne voldtektssaken brukt svært lang tid på å etterforske. Noe retten også har tatt hensyn til som det eneste formildende punkt i saken.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Nå har Heggen og Frøland tingrett dømt 25-åringen til to år og åtte måneders fengsel. Han må også betale jenta 110 000 kroner i oppreisning.

Lette etter fest og alkohol

Det var i juni i 2006 at den domfelte 25-åringen sammen med sin storebror holdt på å skru på en bil ved en gård i Eidsberg. Han fikk tekstmelding fra den 14 år gamle jenta om han visste om noen fest eller om han hadde fest.

Retten mener det bevisst at domfelte da ikke kjente til telefonnummeret til den 14-årige jenta, men skal ha funnet dette ut etterhvert.

25-åringen skal ha sagt at han ikke visste om noen fest. Men på spørsmål fra jenta om hun kunne komme til dem i verkstedet med en venninne, svarte domfelte ja.

Jentene ble sittende å se på mens 25-åringen og hans bror fortsatte å skru på bilen, før den fornærmede jenta spurte om han hadde noe alkohol. Det hadde han og de skal da ha begynt å drikke øl.

Utpå kvelden skal voldtektsofferet ha skjønt at hun hadde glemt mobiltelefonen sin i et rom på låven på gården i Eidsberg. 25-åringen fulgte med henne dit, og skal ha kastet henne ned på en sofa der, og voldtatt henne.

Tre år gamle saker

Mannen var også tiltalt for å ha forsøkt å oppnå seksuell kontakt med en annen jente på bare 13 år, i 2005. Det ble mannen frikjent for og istedet dømt for å opptrådt seksuelt krenkende mot denne 13-åringen.

Som flere ganger tidligere har politiet i Østfold også i denne voldtektssaken brukt svært lang tid på å etterforske. Noe retten også har tatt hensyn til som det eneste formildende punkt i saken.

- Saken har blitt gammel uten at det kan lastes tiltalte, skriver tingretten i dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: