Normal

Jeger så ulvespor ved skole

Den erfarne jegeren Asbjør Jørgen Løken i Askim, fant spor ved Korsgård skole i Askim som han mener stammer fra en ulv.

Ulvespor
Foto: TVRomerike

 - Jeg interesserer meg for spor. Jeg har skutt rådyr og sett ulv flere ganger, og disse sporene er jeg ikke i tvil om stammer fra ulv, sier Løken til NRK.

Helt like ulvespor

Det var Smaalenenes avis som først fortalte Løkens oppsiktsvekkende historie lørdag.

Les:  Oppdaget ulvespor ved Korsgård skole

- Men avisa tok feil av sporlengden som jeg oppga. Dyret hadde en skrittlengde på mellom 55 og 60 cm. Det er en av grunnene til at jeg konkluderer med at dette må ha vært ulv, sier Løken til NRK.

Selv om historien først ble kjent lørdag, var det natt til tirsdag i forrige uke at Løken oppdaget sporene.

- Jeg har flere ganger observert ulv i Marker tidligere. Likheten med disse sporene gjør meg derfor rimelig sikker i denne saken, sier jegeren.

Rådyr forsvant

Løken tror mating av rådyr kan være årsaken til at ulven plutselig har dukket opp.

- Jeg har lenge foret rådyr i hagen, men for kort tid siden forsvant plutselig alle rådyrene som bruker å være her fast.

- Tirsdag morgen oppdaget jeg ulvesporene ved søppelkassene utenfor huset. Jeg fulgte dem og de endte opp ved fotballbanen til skolen, sier Løken til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Øivind Johannessen er død

    Hele Norges «Raymon» - Øivind Johannessen - er død, 67 år gammel. Det melder Demokraten. Sammen med lokale artister var han i full gang med å gjennomføre nye show utover høsten 2018. Øivind Johannessen mottok for en del år tilbake Leif Justers ærespris.

    Øivind Johannessen
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
  • Satser på mer frivillig arbeid

    Inspiria science center i Sarpsborg står bak et nytt prosjekt som skal få Østfoldungdommen til å engasjere seg i frivillig arbeid. Undersøkelser viser at ungdom som driver med frivillig arbeid gjør det bedre på skolen og er mer i aktivitet. Prosjektet støttes av Østfoldhelsa og Østfold fylkeskommune og skal etter planen starte opp høsten 2019.