NRK Meny
Normal

Jeger så ulvespor ved skole

Den erfarne jegeren Asbjør Jørgen Løken i Askim, fant spor ved Korsgård skole i Askim som han mener stammer fra en ulv.

Ulvespor
Foto: TVRomerike

 - Jeg interesserer meg for spor. Jeg har skutt rådyr og sett ulv flere ganger, og disse sporene er jeg ikke i tvil om stammer fra ulv, sier Løken til NRK.

Helt like ulvespor

Det var Smaalenenes avis som først fortalte Løkens oppsiktsvekkende historie lørdag.

Les:  Oppdaget ulvespor ved Korsgård skole

- Men avisa tok feil av sporlengden som jeg oppga. Dyret hadde en skrittlengde på mellom 55 og 60 cm. Det er en av grunnene til at jeg konkluderer med at dette må ha vært ulv, sier Løken til NRK.

Selv om historien først ble kjent lørdag, var det natt til tirsdag i forrige uke at Løken oppdaget sporene.

- Jeg har flere ganger observert ulv i Marker tidligere. Likheten med disse sporene gjør meg derfor rimelig sikker i denne saken, sier jegeren.

Rådyr forsvant

Løken tror mating av rådyr kan være årsaken til at ulven plutselig har dukket opp.

- Jeg har lenge foret rådyr i hagen, men for kort tid siden forsvant plutselig alle rådyrene som bruker å være her fast.

- Tirsdag morgen oppdaget jeg ulvesporene ved søppelkassene utenfor huset. Jeg fulgte dem og de endte opp ved fotballbanen til skolen, sier Løken til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten lappen

    Føreren av bilen som havnet utenfor veien ved rundkjøringen i Lekevollkrysset i Sarpsborg har ikke førerkort, melder politiet. Sjåføren blir anmeldt for dette. Ingen ble skadet i utforkjøringen.

  • Bil av veien i Sarpsborg

    Politiet har fått melding om en bil som har kjørt ut i rundkjøringen ved Quality Hotell i Lekevollkrysset i Sarpsborg. En voksen og to barn var involvert, men politiet melder at alle er ute av bilen og ingen skal være skadet.