– Det blir gambling, men vi får se hvem som gambler

Krimforfatter Jan-Erik Fjell har levert manus til den femte boken om Kripos-etterforsker Anton Brekke. Handlingen er lagt til Fredrikstad og Las Vegas.

Jan-Erik Fjell

Forfatter Jan-Erik Fjell fra Fredrikstad har solgt godt etter at han slo gjennom med sine bøker om politimannen Anton Brekke. Neste høst kommer femte bok i serien.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Jeg har brukt lang tid, det har vært tungt i perioder. Men så er det veldig deilig når man har skrevet noe man er veldig fornøyd med, sier Fredrikstad-forfatteren til NRK.

Aldri vært så vanskelig, for fjerde gang

Tirsdag kveld delte han nyheten om at han hadde levert manus til den femte boken om politimannen Anton Brekke til forlaget, på sin egen Facebook-side.

Forfatteren forteller at det har til tider har vært en vanskelig bok å jobbe med.

– Hver gang jeg har skrevet bok, så har jeg tenkt at «det har aldri vært så vanskelig før». Så blir jeg ferdig med det, og glemmer hvor vanskelig og tungt det er. Men så kommer jeg i gang med ny bok, og da har det aldri vært så vanskelig før, igjen. Det har aldri vært så vanskelig fire ganger tidligere også, ler han.

Har ikke vært inspirert

Boken, som trolig blir lansert i løpet av høsten 2016, har fått arbeidstittelen «Lykkejegeren».

– Den tittelen ligger på flere plan. Jeg håper det blir den, men vi får høre hva sjefen sier, sier Fjell. – Jeg skulle ønske at jeg hadde klart å komme med den i år, men det gikk ikke.

Hvorfor ikke?

– Jeg har ikke vært så veldig inspirert. Også har det vært så fint vær, det er omtrent ikke vinter her nede lenger. Før kunne det snø i oktober, og når det snør burer jeg meg inne, for da er alt bare stress. Så jeg skylder litt på at det har vært for fint vær.

Tar oss til Las Vegas

Fjell har også tatt seg tid til å delta i NM i poker – i ren Anton Brekke-ånd. Der endte han på en respektabel 7. plass.

– Det var veldig moro med NM. Det er klart det har gått mye tid der. Men samtidig; hvis jeg sitter hjemme og har mer lyst til å spille poker enn jeg har til å skrive, så kan jeg godt droppe poker og bli hjemme, men det kommer ikke noe ut av det. Da blir det ikke gode tekster.

Han røpe samtidig at spillingen får plass også i boken.

– Det blir Fredrikstad i nåtid og i parallellhistorien er vi i Las Vegas på slutten av 70-tallet. Litt gambling blir det jo, men så får vi se hvem som gambler, ler han.

Presser ikke frem noe

Blir dette siste runde med Brekke?

– Jeg har ikke noen plan for noen ny bok. Samtidig har jeg lyst til å skrive en ny fortelling om Brekke. Men jeg setter meg ikke ned med blanke ark og presser frem noe, jeg må få ideen, og den har jeg ikke fått.

Men at du ikke har noen idé nå, det betyr ikke at det er slutt for Anton Brekke?

– Åh, neinei!