NRK Meny
Normal

Jaktet på tyv - oppdaget brann

Politiet skulle sjekke en tyverialarm, men fikk seg en overraskelse da de gikk gjennom huset.

Brann i Sarpsborg

Det ble store skader på bygningen i Jernbanegata i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Like etter klokka halv ni lørdag morgen kom det melding om en innbruddsalarm i Jernbanegata i Sarpsborg. Da politiet kom til stedet, så de at inngangsdøra stod åpen.

De gikk gjennom bygget og oppdaget at det brant. En person løp fra stedet, men ble pågrepet kort tid etter i nærheten av huset.

– Personen som ble pågrepet kan knyttes til et tyveri i Fredrikstad, og et par innbrudd i Sarpsborg, opplyser operasjonsleder i Østfold-politiet Jo Vole.

Etter det NRK kjenner til, var det full fyr i bygningen da politiet kom til stedet. Klokken 09:30 var brannvesenet i gang med etterslukkingsarbeid.

Innsatsleder Even Klund opplyser til sa.no at første etasje i huset er fullstendig utbrent, og at det trolig er sotskader i andre etasje.

– Huset eies av Sarpsborg kommune og blir brukt som et lavterskeltilbud til rusmisbrukere, sier Klund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK
  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.