NRK Meny
Normal

Jaktet på tyv - oppdaget brann

Politiet skulle sjekke en tyverialarm, men fikk seg en overraskelse da de gikk gjennom huset.

Brann i Sarpsborg

Det ble store skader på bygningen i Jernbanegata i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Like etter klokka halv ni lørdag morgen kom det melding om en innbruddsalarm i Jernbanegata i Sarpsborg. Da politiet kom til stedet, så de at inngangsdøra stod åpen.

De gikk gjennom bygget og oppdaget at det brant. En person løp fra stedet, men ble pågrepet kort tid etter i nærheten av huset.

– Personen som ble pågrepet kan knyttes til et tyveri i Fredrikstad, og et par innbrudd i Sarpsborg, opplyser operasjonsleder i Østfold-politiet Jo Vole.

Etter det NRK kjenner til, var det full fyr i bygningen da politiet kom til stedet. Klokken 09:30 var brannvesenet i gang med etterslukkingsarbeid.

Innsatsleder Even Klund opplyser til sa.no at første etasje i huset er fullstendig utbrent, og at det trolig er sotskader i andre etasje.

– Huset eies av Sarpsborg kommune og blir brukt som et lavterskeltilbud til rusmisbrukere, sier Klund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke bypakke til Moss

    Byområdet Moss/Rygge ligger ikke an til å få penger fra staten i egne støtteordninger for å redusere biltrafikken. Det sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i stortingets spørretime i dag. Han mener ikke at en belønningsordning er rette virkemiddel for å få flere til å gå, sykle eller ta kollektivtransport i dette området.

  • Innrømmer ildspåsettelse

    To unge jenter har erkjent at de startet brannen i den gamle Melkestasjonen ved Spydeberg stasjon fredag, skriver Smaalenenes Avis. Politiet anser saken som oppklart og har sendt den videre, sier Espen Valsgård ved forebyggende avdeling ved Indre Østfold politistasjon til avisa.

    Brann i melkestasjonen i Spydeberg
    Foto: Freddie Larsen