NRK Meny
Normal

Jaktet på tyv - oppdaget brann

Politiet skulle sjekke en tyverialarm, men fikk seg en overraskelse da de gikk gjennom huset.

Brann i Sarpsborg

Det ble store skader på bygningen i Jernbanegata i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Like etter klokka halv ni lørdag morgen kom det melding om en innbruddsalarm i Jernbanegata i Sarpsborg. Da politiet kom til stedet, så de at inngangsdøra stod åpen.

De gikk gjennom bygget og oppdaget at det brant. En person løp fra stedet, men ble pågrepet kort tid etter i nærheten av huset.

– Personen som ble pågrepet kan knyttes til et tyveri i Fredrikstad, og et par innbrudd i Sarpsborg, opplyser operasjonsleder i Østfold-politiet Jo Vole.

Etter det NRK kjenner til, var det full fyr i bygningen da politiet kom til stedet. Klokken 09:30 var brannvesenet i gang med etterslukkingsarbeid.

Innsatsleder Even Klund opplyser til sa.no at første etasje i huset er fullstendig utbrent, og at det trolig er sotskader i andre etasje.

– Huset eies av Sarpsborg kommune og blir brukt som et lavterskeltilbud til rusmisbrukere, sier Klund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Akershus Røde Kors bistår i søket

  Røde Kors Hjelpekorps fra både Østfold og Akershus er kalt ut for å bistå politiet i søket etter 7-åringen i Askim. Akershus Røde Kors Hjelpekorps melder at de er på vei med nærmere 30 mannskap.

  Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
  Foto: Østfold Røde Kors
 • Har satt inn dykkere i søket

  Dykkere fra Fredrikstad brannvesen er satt inn i søket etter den savnede 7-åringen i Askim, skriver Smaalenenes Avis. Dykkerne gjennomsøker dammen i Folkeparken. Ifølge politiet gjennomføres søket for å utelukke at gutten har falt i vannet.

  Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
  Foto: Freddie Larsen