NRK Meny
Normal

Jakter fortsatt på narkobakmenn

I løpet av kort tid har Tollvesenet gjort tre større narkotikabeslag på Svinesund. Nå sjekker politiet DNA-spor og fingeravtrykk for å finne bakmennene.

Opiumbeslag og kokainbeslag på Svinesund

To større opium og kokainbeslag ble gjort i januar og februar. Nå har Tollvesene t offentliggjort enda et kokainbeslag på 600 gram som ble gjort i samme periode.

Foto: Tollvesenet / NRK

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen mottakere eller avsendere etter tre store narkotikabeslag på grensa.

I de tre beslagene ble det tatt nærmere to kilo kokain og opium.

Det siste beslaget som politiet har offentliggjort ble gjort på utenlandstoget fra Göteborg i januar. Der fant tollerne 600 gram kokain, forteller tollsjef på Svinesund, Wenche Fredriksen.

– Det ble funnet to pakker med kokain i en bærepose på toget. Senere klarte vi å knytte personen og posen sammen, forteller Fredriksen til NRK.no.

Sjekker DNA og fingeravtrykk

Politiet har sakene siden januar, men utover personene som hadde med seg smuglervarene er ingen pågrepet.

– Jeg kan bekrefte at det ikke er foretatt noen andre pågripelser. Vi holder på med å avhøre de som allerede er pågrepet, samt gjennomgå tekniske spor, som DNA og fingeravtrykk, sier leder Espen Jamissen ved påtaleavdelingen i Østfold politidistrikt.

– Er dere langt unna å få pågrepet noen mottakere eller avsendere?

– Sakene er fortsatt under etterforskning, så det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Jamissen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.