NRK Meny
Normal

Jager VM-poeng i varme omgivelser

Henning Solberg, Petter Solberg og Eyvind Brynildsen er på plass i Mexico.

Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud
Foto: Pressefoto

De tre VM-deltakerne fra Østfold har ladet opp en stund i Mexico. Kontrastene er store fra snø-rallyet de kjørte under VM-åpningen i Sverige.

– Mexico blir en utfordring for oss. Jeg har ikke kjørt her tidligere, men Cato (kartleseren) har deltatt sammen med Henning Solberg så han bringer viktig erfaring inn i bilen, forteller Eyvind Brynildsen.

LES OGSÅ:

Røffe veier og høy temperatur

Brynildsen ligger på en femteplass i sammendraget, etter èn VM-runde. Han har vært på plass i Mexico siden lørdag, både for å akklimatisere seg i forhold til klima og tidsforskjellen på sju timer fra Norge.

– Det er til dels røffe veier her, høy temperatur, støv og ikke minst er vi svært høyt oppe i fjellene på enkelte etapper, kan Brynildsen fortelle.

Trives best på grus

Henning Solberg ble nummer seks i Rally Sverige og var rimelig godt fornøyd med det. Han har kjørt Rally Mexico tre ganger og får nå kjøre på grus som er hans favorittunderlag. Han har blant annet to femteplasser fra Mexico å se tilbake på.

Artikkelen fortsetter under bildet

Henning Solberg

Fra snø i Sverige til grus i Mexico. Det passer Henning Solberg ypperlig.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Jeg ser frem mot å komme på grus som er det underlaget jeg trives aller best på. Veiene i Mexico er tøffe og med krevende forhold. Uansett mener jeg det er mulig å forbedre femteplassen jeg fikk sist, sier Henning Solberg til motorsport.no.

Under forrige løp i Mexico kjempet Henning med Mikko Hirvonen om fjerdeplassen, før uhellet var ute.

– Dessverre fikk jeg en punktering på siste etappe og måtte dermed ta til takke med femteplass.

Har vunnet i Mexico før

Petter Solberg var svært skuffet etter sin sesongdebut i Sverige som endte med en niendeplass.

Artikkelen fortsetter under bildet

Petter Solberg

Petter Solberg vant Rally Mexico i 2005. Kan han gjenta bedriften i 2010?

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Jeg gleder meg til Mexico, et rally jeg liker godt. Jeg har alltid kjørt fort i Mexico og har vunnet der også. Jeg håper og tror vi skal henge med helt der oppe, sier Petter Solberg til motorsport.no.

Solberg og hans team har vært på plass i Mexico en drøy ukes tid.

– Vi har hatt to harde, men veldig bra testdager, sier Petter Solberg, som vant Rally Mexico i 2005.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tekniske spor fra smuglerlager

    Politiet har sikret spor fra smuglerdepotet som ble avdekket nær svenskegrensa på søndag. Det bekrefter politiet i Halden. Det var en turgåer som snublet over smuglerdepotet hvor det ble funnet over 1600 liter øl, vin og sprit. De tekniske sporene er sendt inn til Oslo for analyse.

    Tollbeslag i skogen ved Kornsjø
    Foto: Tolletaten
  • Storseier for 08

    Dagens treningskamp mellom Sarpsborg 08 og FFK endte til slutt 4–0 til hjemmelaget. Kristoffer Normann Hansen, Rashad Muhammed, Ismaël Coulibaly og Gaute Vetti stod for skåringene.