Normal

I dag starter istiden i Sarpsborg

Ventetiden er over for sulteforede sarpinger. I dag starter en lang kamp for å forsvare «the double» fra forrige sesong.

Sparta Warriors vs. Stavanger Oilers

Fansen til Sparta Warriors har ventet lenge på den nye sesongen. I dag braker det løs.

Foto: Vidar Tangerud

Sparta Warriors vant både seriemesterskapet og NM-tittelen i fjor. I år får de en tøff utfordring med å følge opp den gode fjorårssesongen, det tror landslagssjef, Roy Johansen som tror at laget ender på 4. plass i serien.

– Jeg har tro på Stavanger. De virker solide, gjorde en veldig bra sesong i fjor og har fått gode forsterkninger. I tillegg har de en bra organisasjon og et bra apparat rundt laget sitt, sier Johansen til NRK.no.

– Sparta kan fort havne et par plasser ned hvis de ikke forsterker stallen sin ytterligere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Roy Johansen har tro på Stavanger

Landslagssjef, Roy Johansen, har ingen tro på at Sparta skal forsvare 'the Double' i år.

Foto: Nyhetsspiller

– Johansen kan ha rett

Første utfordring på veien for sarpingene er Frisk Asker, som de møter i Askerhallen i dag klokken 16.00.

Sparta-trener Peter Johansson vedgår at Johansen kan ha rett i spådommen.

– Han er jo ekspert, så han kan ha rett i det. Det er mange lag som satser. Sparta satser også høyt, men vi har et lite stykke igjen vi er der vi vil være.

Sparta har hatt varierende resultater i oppkjøringen til årets sesong og mange er spente på hvor laget står i forhold til i fjor.

Frisk Asker endte i fjor på 7. plass i serien og bare to av de seks som plukket flest poeng i sluttspillet i fjor, Erik Follestad Johansen og Mikael Dokken, er fortsatt i klubben.

De regnes heller ikke som noen kandidat til å kjempe i toppen i år.

Frisk Asker – Sparta Warriors live!

M/S tar utfordringen

Også Manglerud Star og Lørenskog IK åpner ishockeysesongen i dag. Landslagssjef, Roy Johansen, spår de to lagene på henholdsvis 8. og 2. plass.

Trener for Manglerud Star, David Livingston, gleder seg over at sesongen endelig starter igjen, og ser frem til å møte Lørenskog.

– Etter det som er vist i treningskampene så langt, har det vært stigning hele veien og systemer begynner å sitte mer og mer. Det er en tøff start vi har med Lørenskog som motstander i første kamp, men vi liker utfordringer og tar de gjerne, sier han til mshockey.no.

Også Lørenskogs assistenttrener, Knut Walbye, ser frem til å komme i gang med den nye sesongen, og sier til klubbens hjemmesider at stemningen i laget er god.

– Stemningen i laget er upåklagelig! Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Laget er intakt, med unntak av Ryan Jardine og Viktor Alm som ikke er spilleberettiget, samt Thomas Jordhøy som er ute med karantene fra treningskampen mot Stavanger.

Manglerud Star - Lørenskog IK live!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: