NRK Meny
Normal

Is ingen hindring for elevene på Tomb

Hva gjør man når man bor på et skoleinternat og det er vinter og helg? Bader, så klart!

Søndag formiddag satte elevene på Tomb Videregående skole i gang med å hogge hull i isen, og kort tid senere var det klart for stup, bading, saltoer og forsøk på å dra landkrabbene med seg på moroa.

Videoen er filmet av lærer Tor Arne Hustvedt, som valgte å holde seg på trygg avstand av badevannet.

– Det var gøy, sier Oskar Langva Jenssen, som kom på ideen.

Han har badet hver uke siden han en varm sommerdag, under oppstartsuka på Tomb, fikk behov for å kjøle seg ned i dammen ved siden av skolens internat. Nå bader han en gang i uken; vinterværet ingen hindring.

– Det var en del tilskuere, det er ikke alle som tør å bade.

Kanskje ikke rart, siden det var fem minusgrader i lufta på søndag. Men det holder ikke som unnskyldning, mener Oskar, Are Bjørge, Patrick Hansen og Maren Kvalevåg. Det var de som hoppet i det på søndag. Og målet er å få flere med seg.

– Det blir jo ikke kaldere i vannet, sier Oskar. Vi har badet hver torsdag hele året, men nå som det er kaldt og is, så skal vi bade hver dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter med dobbeltdekker-beslutning

    Jernbanedirektoratet kommer ikke til å avgjøre om det skal satses på dobbeltdekkere på Østfoldbanen før til høsten. Det bekrefter direktoratet i dag. Årsaken er at man mangler oversikt over hva det vil koste å utbedre Østfoldbanen for toetasjes tog.

  • Vil ikke utsette Østfoldbanen

    Politikerne i Østfold fylkeskommune protesterer mot en utsettelse av InterCity-utbyggingen på Østfoldbanen. Det ble klart i fylkestingsmøtet i går. De forventer, som et minimum, at strekningene gjennom byene følger den framdriftsplanen Stortinget la opp til.