NRK Meny
Normal

Is førte til fire timers forsinkelser

Flyene som skulle lettet fra Moss lufthavn Rygge ved sjutiden forlot ikke flyplassen før etter klokken elleve. Is på rullebanen er årsaken til forsinkelsene.

Created by InfoDispatcher

Is hindret fly i å ta av og lande på Moss lufthavn Rygge i morges.

Silje Thoresen

Markedssjef Silje Thoresen oppfordrer de reisende til å møte som normalt.

Foto: Camilla Næss / NRK

– Det er været som har vært utfordringen på Rygge i dag. Det førte til at tre fly ble forsinket fra morgenen i dag, forteller markedssjef Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge.

– Sånne type forhold som dette kan vi ikke råde over, sier hun.

Flere forsinkelser

Klokken 7.00 skulle det gått et fly til Stansted ved London. Det flyet kom ikke av gårde før klokken 11.38. Flyet som skulle gått til Modlin ved Warszawa klokken 07.00 forlot Rygge klokken 11.33. Klokken 07.05 skulle det gått en fly til Poznan. Det lettet ikke før klokken 11.15.

Også utover formiddagen ble det noen forsinkelser. Flyet som skulle gått til Alicante klokken 11.15 ble 40 minutter forsinket, flyet til Dublin klokken 11.35 ble 10 minutter forsinket og flyet til Stansted ved London klokken 12.05 gikk 20 minutter forsinket.

Juletrafikk som normalt

– Vi får se hvordan trafikken blir utover dagen. Oppfordringen til folk er å møte som normalt og forholde seg til de beskjedene de får fra flyselskapene, sier Thoresen.

– Er folk bekymret for juleferien sin?

– Det er ingen grunn til det. Vi kan ikke gi noen garantier, men vår forventning er at juletrafikken skal gå som normalt og planlagt, sier Thoresen.

Moss lufthavn Rygge

Det tok fire timer før de første flyene kunne lette fra Rygge i dag.

Foto: Camilla Næss / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: