Normal

Invanderes av ungdom

For femte året på rad skal tusener av ungdomsskoleelever fra Østfold innta Fredriksten festning.

Mer enn 3 500 ungdomsskoleelever fra hele Østfold inntar Fredriksten Festning hver høst i perioden 30.august - 10. september.

Prosjektet Delta Fredriksten inngår i Den kulturelle skolesekken og er ment å gi elevene innsikt i Norgeshistorien gjennom de dramatiske hendelsene som har funnet sted på festningen.

Hver elev deltar en dag, og demonstrasjon av gamle skytevåpen, aktivitetsløype med innlagte oppgaver og museumsbesøk inngår.

Det vises også teater om svenskenes kong Karl XII som døde på Fredriksten, og alt inngår i det omfattende èn dag lange programmet.

Les også:

Karl XII, Fredriksten festning

Fredriksten festning i Halden har hatt en enorm betydning i norsk historie. Det var her krigerkongen Karl XII (modell) ble drept i 1718.

Foto: Rainer Prang / NRK

Stort samarbeidsprosjekt

Delta Fredriksten arrangeres i 2010 for femte år på rad.

Prosjektet er et samarbeid mellom Østfold kulturproduksjon, Nasjonale festningsverk, Østfold Teater, Halden historiske Samlinger, Fredriksten Festnings venner og Fredriksten Artillerie Compagnie.

Video nsps_upload_2009_3_17_19_27_33_947.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elev dømt for vold mot lærer

    En kvinnelig, tidligere elev ved Malakoff videregående skole er i Moss tingrett dømt til seks måneder i fengsel og til å betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning. Den mannlige læreren ble påført fem brudd i ansiktet, ble operert ved Ullevål sykehus og var sykmeldt i en måned etter voldsepisoden i fjor høst, skriver Moss Avis. Dommen vil bli anket ifølge kvinnens forsvarer.