NRK Meny
Normal

Mangfoldig internasjonal festdag i Moss

Mer enn 40 ulike språk og kulturer er representert på Malakoff videregående skole i Moss. Det feirer de på skolen hvert år med «Den Mangfoldige Malakoff-dagen».

Internasjonal dag Malakoff videregående skole

Her er det smaksprøver fra Nederland å få.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Abdifatan Mohamed Ambuure

Abdifatan Mohamed Ambuure synes det er lærerikt å se litt av de andre elevenes bakgrunn.

Foto: Birger Kjølberg

For å synliggjøre det store mangfoldet ved skolen arrangeres det hvert år en gedigen kulturfest i gymsalen. Hensikten med dagen er å lære hverandre å kjenne på tvers av bakgrunn og kultur.

Lærer å akseptere hverandre

– Vi får se litt av hva slags bakgrunn de andre har, hvor de er fra, hva slags kultur de har. Det gjelder matkulturen og andre tradisjoner. Det er veldig lærerikt. Vi lærer om hverandre og å akseptere hverandre, mener Abdifatan Mohamed Ambuure.

Festdagen på skolen styres av elevene selv og årets arrangement er det tiende i rekken.

Hadja Tajik på Malakoff videregående skole

Hadia Tajik hadde selv bedt om å få komme til Malakoff videregående skole.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Blant gjestene på årets festdag på Malakoff videregående skole var tidligere kulturminister Hadia Tajik. Norsk-pakistaneren ønsket selv å bli med på årets fest.

En viktig dag

– Det er en viktig dag, mener Tajik.

Hun har et godt inntrykk av Malakoff videregående skole.

Eline Kristiansen

Eline Kristiansen mener elevene har mye å lære av hverandre.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Det virker som en morsom skole å gå på. Ikke minst er jeg glad for at de har lærere og rektor som er opptatt av å få fram nettopp hvordan å leve sammen med forskjellighet.

Elevene setter også stor pris på mangfoldet:

– Jeg synes det er fint å kunne samle så mange og ha det mangfoldet som vi har her på Malakoff, sier Eline Kristiansen. – Vi kommer fra forskjellige steder og forskjellige land, men fortsatt er så like. Vi lærer av hverandre om de ulike kulturene.

Internasjonal dag Malakoff VGS

40 ulike språk og kulturer er representert ved Malakoff videregående skole i Moss.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsker flere øko-bønder

    Etterspørselen etter økologisk mat er nå så stor at bøndene ikke klarer å produsere nok. Sammenlignet med 2016 bruker vi nå fem ganger mer penger på økologisk mat.
    Prosjektleder i medlemsorganisasjonen Økologisk Norge, Markus Brun Hustad sier det er viktig at bøndene nå svarer med å produsere mer.

  • Utvider skogbrannovervåkningen

    Skogbrannovervåkingen i Østfold med småfly er i gang etter en lengre periode med tørt vær, melder fylkesmannen i Østfold. Med lite nedbør og høye temperaturer de siste ukene er det meget tørt i skog og mark. Det vurderes nå to daglige flyvninger. Skogbrannfaren er meget stor, og det er innført totalforbud mot å gjøre opp ild i skog og utmark.