Innrømmer russesvindel for over 300.000 kroner

En mann fra Sarpsborg møter i dag i retten, tiltalt for å ha svindlet 95 russ ved å selge falske russetreff-billetter. Caroline fikk pengene tilbake etter å ha funnet svindleren gjennom hans far.

Landstreffet i Stavanger

Mannen solgte billetter til landstreffet for russen i Kongeparken i Stavanger. Problemet var at han ikke hadde noen billetter å selge. Bilene er fra fjorårets treff.

Foto: Landstreff Stavanger

Den 24 år gamle mannen skal gjennom selskapet Norgesruss AS ha sagt at han solgte billetter til landstreffet i Kongeparken i Stavanger. Problemet var bare at mannen ikke hadde noen billetter. Totalt fikk mannen svindlet til seg 319.000 kroner for billetter han ikke hadde.

Caroline fra Moss forteller at hun kom over mannen i en gruppe på Facebook, der russen hadde meldt seg inn for å kjøpe billetter.

– Det er mange som selger billettene privat på Facebook. Jeg ville kjøpe, så jeg meldte meg inn i en stor russegruppe på Facebook. Det var gjennom denne siden jeg kom i kontakt med han, forteller hun.

Fikk pengene tilbake

Hun fikk beskjed om å kontakte selskapet Norgesruss for å kjøpe billetter. Da selskapet fremstod som trygt valgte hun å betale til kontonummeret hun fikk tilsendt. Men billetten kom aldri.

– Jeg forsøkte å ta kontakt med han, for å få vite hva som skjedde, men jeg fikk aldri noe svar. Når han ikke hadde svart etter tre dager, skjønte jeg at her var det noe galt. Jeg søkte han opp, og kontaktet faren hans. Så fikk jeg til slutt pengene tilbake, forteller hun.

Advokat Oddgeir Lydersen

Bostyrer Oddgeir Lydersen fortalte i fjor sommer at han ikke trodde noen hadde fått billettene de hadde kjøpt.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Selv om hun fikk pengene tilbake, valgte hun å anmelde mannen.

NRK skrev i juni i fjor om mannen, som den gang hadde status som mistenkt. Den gangen uttalte bostyrer Oddgeir Lydersen at han ikke trodde noen av russen hadde fått billettene de hadde bestilt.

Innrømmet svindelforsøk

Mannens far, som også var styreleder i Norgesruss, fortalte at mannen da var i gang med å betale tilbake pengene.

– Han har forsøkt å rydde opp, og jeg har hjulpet til. Han begynte å rydde opp før den første anmeldelsen kom. Det vet jeg, sa faren til NRK i sommer.

Ovenfor politiet skal mannen har erkjent forholdene, og han har også fortalt at han aldri hadde noen hensikt i å utlevere billetter.

Etter opplevelsen kjøper Caroline ikke lenger billetter privat.

– Enten møter jeg opp for å få billett, eller så kjøper jeg fra sider jeg vet er pålitelige, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårlig brannsikring gir gebyr

    Rådmann i Sarpsborg vil gi et tømrerfirma et overtredelsesgebyr på kr 140 000 for å ha oppført en brannvegg som ikke hadde tilstrekkelig motstand mot brann. Byggearbeidene ble stanset fordi kommunen mente feil og mangler var så alvorlige at de kunne bety fare for liv og helse. Lederen firmaet som nå er konkurs, Sherko Tagaran sier til NRK at han ikke har skyld i feilene fordi han kun har fulgt tegningen fra eier og arkitekt

  • Tiltalt for trusler ved flystasjon

    Kledd med kamuflasjefarget hette og med en våpenkopi synlig i bilen skal en 22 år gammel trønder ha kjørt forbi sperringer ved Rygge flystasjon i september i år. Nå er han tiltalt for trusler og for å ha brutt militær straffelov. Ifølge tiltalen skal han ha skremt to vaktsoldater som stod i adgangskontrollen ved flystasjonen