NRK Meny
Normal

Innrømmer ran av dame på Kråkerøy

To 17-årige gutter har innrømmet å ha ranet en dame på Kråkerøy i Fredrikstad i april i år. De to guttene tilhører et kriminelt ungdomsmiljø i Sarpsborg.

Rune Albertsen

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

Foto: Petter Larsson / NRK

Under etterforskningen fant politiet ut at guttene er fra det samme ungdomsmiljøet i Sarpsborg som har stått bak flere ran i byen, blant annet ranet av en bensinstasjon i fjor sommer. Det forteller krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen.

– Måten ranet på Kråkerøy var gjennomført på har likhetstrekk med ran denne gruppen har gjort tidligere, sier Albertsen.

Store politistyrker utenfor ranet bensinstasjon

De to 17-årige guttene som har innrømmet å ha ranet en dame på Kråkerøy i april, var også med på ranet av denne bensinstasjonen i fjor sommer.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Beklagelig

Ved hjelp av elektroniske spor har de knyttet personene til Fredrikstad sentrum i det aktuelle tidsrommet, sier Albertsen.

– Det er ikke uventet for oss at de er mobile, det ser vi hele tiden. Det er beklagelig at de har vært i Fredrikstad også, men heldigvis har vi fått oppklart dette ranet, sier Albertsen.

Han forteller at de har samarbeidet tett og godt med politiet i Sarpsborg om denne saken.

– De har god oversikt over dette miljøet, noe vi har dratt nytte av i vår etterforskning.

Ungdommene har vært inne til bekymringssamtale og politiets ungdomssgruppe følger med på hva miljøet foretar seg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til legevakt etter bilulykke

    En person ble sendt til legevakten etter trafikkuhellet i Hobølveien i Våler. En personbil og en lastebil var innblandet i ulykken. Veien er åpnet igjen etter ulykken.

  • Får to mobbeombud

    Østfold blir første fylke med to mobbeombud. I september starter et mobbeombud for barnehage og grunnskole, og med ombudet som har jobbet opp mot videregående skolene er det nå to ombud i Østfold. Målet er å ha en rød tråd med fokus på mobbing gjennom hele utdanningen, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.