Innrømmer ran av dame på Kråkerøy

To 17-årige gutter har innrømmet å ha ranet en dame på Kråkerøy i Fredrikstad i april i år. De to guttene tilhører et kriminelt ungdomsmiljø i Sarpsborg.

Rune Albertsen

Krimsjef Rune Albertsen ved Fredrikstad politistasjon.

Foto: Petter Larsson / NRK
Byline Victoria Ose edit
Journalist
Byline Beate Grøndahl

Under etterforskningen fant politiet ut at guttene er fra det samme ungdomsmiljøet i Sarpsborg som har stått bak flere ran i byen, blant annet ranet av en bensinstasjon i fjor sommer. Det forteller krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen.

– Måten ranet på Kråkerøy var gjennomført på har likhetstrekk med ran denne gruppen har gjort tidligere, sier Albertsen.

Store politistyrker utenfor ranet bensinstasjon

De to 17-årige guttene som har innrømmet å ha ranet en dame på Kråkerøy i april, var også med på ranet av denne bensinstasjonen i fjor sommer.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Beklagelig

Ved hjelp av elektroniske spor har de knyttet personene til Fredrikstad sentrum i det aktuelle tidsrommet, sier Albertsen.

– Det er ikke uventet for oss at de er mobile, det ser vi hele tiden. Det er beklagelig at de har vært i Fredrikstad også, men heldigvis har vi fått oppklart dette ranet, sier Albertsen.

Han forteller at de har samarbeidet tett og godt med politiet i Sarpsborg om denne saken.

– De har god oversikt over dette miljøet, noe vi har dratt nytte av i vår etterforskning.

Ungdommene har vært inne til bekymringssamtale og politiets ungdomssgruppe følger med på hva miljøet foretar seg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere ble lagt på korridor

    Ikke siden oppstarten på Kalnes har Sykehuset Østfold hatt så mange korridorpasienter som i januar. Da ble totalt 272 pasienter plassert på gangen. Det viser sykehusets egne tall.

    For å spare penger stengte sykehuset et sengetun i november i fjor, men det er ikke hele forklaringen på økningen, ifølge sykehuset.

    Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
    Foto: Sykehuset Østfold