NRK Meny
Normal

Innrømmer at hundetyveri aldri skjedde

Kvinnen som anmeldte et hundetyveri i Sarpsborg onsdag, har erkjent at tyveriet aldri har funnet sted.

Kai Andersen

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet ser alvorlig på at kvinnen har gitt falsk forklaring.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

– Saken er oppklart. Den fikk høy prioritet hos oss i går, og vår etterforskning har vist at dette ikke har skjedd og at denne kvinnen har avgitt en falsk forklaring til politiet, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til NRK.

NRK fortalte i går at kvinnen anmeldte et tyveri av hennes to små chihuahuaer onsdag. Ifølge forklaringen hennes skulle hun ha fått hundene revet ut av hendene av en ukjent kvinne i en kassebil.

Kvinnen ble i dag avhørt av politiet på nytt og har nå status som mistenkt i saken.

– Vi fant forklaringen hennes noe merkelig. Vi så at det var hull i forklaringen og gjorde derfor avhør i dag. Vi fikk etter hvert en erkjennelse på at dette ikke hadde skjedd, og hun er nå mistenkt i en sak som handler om falsk forklaring, sier Andersen.

– Alvorlig

Politiet vil ikke si noe om hvorfor hun påsto at hundene var stjålet.

– Jeg ønsker ikke å kommentere det på nåværende tidspunkt, sier Andersen.

Krimsjefen sier at politiet ser alvorlig på saken.

– Det er alvorlig at man leverer en anmeldelse til politiet som gjør at vi må iverksette omfattende etterforskning. Vi har andre alvorlige saker å jobbe med og skulle gjerne brukt ressurser på de sakene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.