NRK Meny
Normal

Innendørs råkjør med Räikkönen

Verdensmester Kimi Räikkönens ratting av Arne Fredlys italienske formel 1-monster blir årets motorbrøl på norsk jord. Det håper Petter Solberg.

Kimi Räikkönen kjører Ferrari F60

Her kjører Kimi Räikkönen Ferrari, riktignok ikke den samme som han muligens skal kjøre i Fornebu.

Foto: FABIO MUZZI / AFP

Den norske rallystjernen jobber med å få den finske formel 1-stjernen på plass som hovedtrekkplaster til motorsportshowet innendørs på Fornebu 21. november.

1000 hestekrefter

Petter Solberg

Petter Solberg gleder seg stort til showet på Fornebu. - – Vi skal gi show så folk får hakeslipp, lover rally-stjernen.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Det kan være mulig å få ham hit. Jeg jobber med saken, bekrefter Petter Solberg overfor NTB.

Milliardæren Fredly er en av lillebror Solbergs kamerater i Monaco, og ifølge rallystjernen brukte moldenseren nøyaktig ett sekund på å stille sin Michael Schumacher-kjørte Ferrari 2005-versjon formel 1-bil til disposisjon.

Bilen er utstyrt med 1000 hestekrefter.

– Den står på fabrikken i Italia, og det er null problem å frakte den til Norge. Uansett blir det første gang en ekte formel 1-bil kjøres på norsk jord, og det blir enten Kimi Räikkönen, meg selv eller Arne Fredly som skal ratte den, slår
Solberg fast.

Flere stjerner

Raikkonen ble verdensmester i formel 1 for to år siden. Iceman og Petter Solberg var sist i kontakt i forbindelse med Rally Finland i august, der den finske superstjernen gjorde en gjesteopptreden i rally for Tommi Makinens team.

Video: Solberg og Schanche-show

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_10_15_19_56_0_4044.jpg

Og det er nettopp den firedobbelte finske rallyverdensmesteren Makinen som blir mellommannen for operasjon Raikkonen til Fornebu.

Makinen blir også et av trekkplastrene til showet. I tillegg stiller blant andre Henning Solberg, VM-leder Mikko Hirvonen og dobbelt rallyverdensmester Marcus Gronholm.

I nesten Race of Champions-stil skal stjerneførerne konkurrere mot hverandre i rallycrossbiler. En rekke tidligere og nye norske rallystjerner deltar også.

Kimi Raikkonen

Verdensmester Kimi Räikkönen er ønsket til Norge og Petter Solberg tror det er en god sjanse for at det kan skje.

Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Petters gulrot

Og som en ekstra gulrot vil Petter Solberg invitere en tilfeldig valgt publikummer til å kjøre sin Citron Xsara rallybil inne på banen i forbindelse med showet.

– Vi skal gi show så folk får hakeslipp. Folk skal få se at vi kan å kjøre bil. Og selve konkurransen vil ikke handle om fart eller tider, men publikums oppfatning av den bredeste sladden, det beste showet, og hvem som skaper mest action, forteller
Petter Solberg.

Den nye innendørsarenaen for fotball på Fornebu skal asfalteres for anledningen, og bilene skal etter planen starte 20 meter på utsiden og gjøre entre fra hvert sitt hjørne med et spektakulært hopp.

Dagen før skal Solberg-brødrene invitere hundrevis av barn til en trafikksikkerhetsdag og eget show på arenaen, som har kapasitet til å ta imot 15.000 tilskuere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Person påkjørt av toget

    Pollitiet bekrefter at en person er påkjørt av toget mellom Knapstad og Spydeberg på østre linje. Strekningen er nå stengt for togtrafikk. De øvrige passasjerene skal fraktes til Knapstad stasjon, sier en passasjer til Smaalenenes Avis. Nødetatene skal undersøke forholdene, opplyser politiet.

  • Togstrekning stengt på østre linje

    Strekningen mellom Tomter og Spydeberg på østre linje er stengt for trafikk. Det melder politiet. Politiet fikk melding klokka 11.14 at en person skal være påkjørt av toget. Nødetatene er på vei.